Έπαιξε με τη φωτιά η Ξάνθη, αλλά δεν κάηκε…

Έπαιξε με τη φωτιά η Ξάνθη, αλλά δεν κάηκε…

Ξάνθη

Η Ξάνθη έπαιξε στο τέλος με τη φωτιά, αλλά με μεγάλο τη πρωταγωνιστή και πάλι τον Ερικ Γέντρισεκ (πέτυχε δύο γκολ) κέρδισε με 3-2 τον Πλατανιά (που μείωσε στο φινάλε και έκανε το ματς θρίλερ) και “βύθισε” ακόμα περισσότερο τους Κρητικούς στη βαθμολογία.

Από τη μια πλευρά ήταν η Ξάνθη που ήθελε το τρίποντο για να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και από την άλλη ο Πλατανιάς που έδινε μία ακόμα “μάχη” επιβίωσης. 

Αμφότερες οι ομάδες είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός των άλλων και τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πόλη της Ξάνθης, με τον δυνατό αέρα να δυσκολεύει πολύ τις προσπάθειές τους. 

Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και έψαξε το γκολ, όμως η Ξάνθη στάθηκε πιο τυχερή και πήρε κεφάλι στο σκορ, μόλις στο 5′ με τον Πολωνό Γέντρισεκ να βρίσκει και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα (έφτασε τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα), από το σημείο του πέναλτι (το πρώτο των γηπεδούχων στο πρωτάθλημα), το οποίο είχε κερδίσει ο Κίκε Μπουλά από τον Ντικαμονά.

Οι Κρητικοί στο 25′ άγγιξαν με το σουτ του Μάλσα την ισοφάριση, όμως ο Ζίφκοβιτς είχε και πάλι απάντηση. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 27′,  σε μία καλά οργανωμένη αντεπίθεση, οι γηπεδούχοι βρήκαν εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μπαξεβανίδη, ένα γκολ που πανηγύρισε έξαλλα ο σκόρερ, καθώς ήταν το 1ο του με τη φανέλα της Ξάνθης, έπειτα από 134 εμφανίσεις.

Οι φιλοξενούμενοι, παρά το γεγονός πως είχαν υπέρ τους τον δυνατό άνεμο, δεν κατάφεραν να σκοράρουν πριν τη λήξη του ημιχρόνου για να μπουν ξανά στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, με τον Ζίφκοβιτς να λέει “όχι” σε σουτ του Δημούτσου μέσα από την μεγάλη περιοχή. 

Με βάση την εικόνα και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, τα πράγματα ήταν δύσκολα στο β’ μέρος για την ομάδα του Ρόκα, που η αλήθεια είναι πως συγκριτικά με το πρώτο 45λεπτο, δεν είχε ανάλογη απόδοση, με την Ξάνθη να είναι η ομάδα που έχασε ευκαιρίες για να πετύχει ένα ακόμα γκολ. 

Τριάδης, Γέντρισεκ και Κίκε Μπουλά, ήταν οι παίκτες που δοκίμασαν αρκετές φορές την τύχη τους από μακρινή απόσταση, θέλοντας να εκμεταλλευτούν και τη φορά του ανέμου, δίχως όμως αποτέλεσμα. Μέχρι που ο Γέντρισεκ, πήρε και πάλι το όπλο του. Πιο συγκεκριμένα στο 77′ ο Ζίβκοβιτς με μακρινό βολέ, κατάφερε να βρει στην αντίπαλη περιοχή τον Πολωνό και αυτός με πολύ όμορφο πλασέ, νίκησε τον Κλιάγιτς.

Ο Πλατανιάς, δύο λεπτά αργότερα, βρήκε τον τρόπο να μειώσει το σκορ, με τον Ενσικουλού από την άσπρη βούλα να νικάει τον Ζίβκοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στην διεκδίκηση κάποιου βαθμού, με τον Πετρόπουλο στο 88′ να βρίσκει για πρώτη φορά δίχτυα με την ομάδα του Πλατανιά και να μειώνει κι άλλο το σκορ (3-2), ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε ως το τελικό σφύριγμα του Μάνταλου, αφού στο 93′ ο Γκρζέλτσακ από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ, με τους γηπεδούχους να σκαρφαλώνουν στην 6η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς, ενώ αντίθετα ο Πλατανιάς παρέμεινε ουραγός με 6.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Μεχία, Λισγάρας, Φλίσκας, Λουσέρο (46′ Καμαρά), Κασάδο, Κίκε (82′ Σιλά), Τριάδης, Γέντρισεκ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα): Κλιάγιτς, Βάντερσον, Ντουαλά, Καρυπίδης, Κοροβέσης, Ουές (68′ Παπανικολάου), Μάλσα, Ντικαμονά, Ενσικουλού, Δημούτσος, Πετρόπουλος, Ντουαλά (68′ Γκρζέλτσακ).

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/317335-Epaixe-me-te-photia-e-Xanthe-alla-den-kaeke ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...