Αντίρριο: Πλήθος κόσμου έψαλε τα εγκώμια και ακολούθησε τον Επιτάφιο της Παναγίας

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας ονομάζεται και Πάσχα του καλοκαιριού. Όπως την Μεγάλη Παρασκευή ψάλλουμε τα Εγκώμια στον Επιτάφιο του Χριστού, έτσι κατ’ αντιστοιχία ψάλλουμε και τα Εγκώμια της Παναγίας στον δικό της Επιτάφιο. Η Ακολουθία αυτή έχει τις ρίζες της στα Ιεροσόλυμα, όμως τελείται σε πολλές Ενορίες στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Αντίρριο.

Την Δευτέρα 13 Αυγούστου το βράδυ, στον Άγιο Νικόλαο Αντιρρίου οι Ιεροψάλτες , οι Ιερής και οι πιστοί  έψαλαν τα Εγκώμια της Παναγίας στον Επιτάφιό της και στη συνέχεια θα πραγματοποιήθηκε περιφορά του επιταφίου της χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου.

Φέτος ήταν ακόμη πιο ξεχωριστή καθώς στην περιφορά του επιταφίου προπορευόταν και η Ιερή εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας που από πέρσι φιλοξενείται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Αντίρριο.Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της αστυνομίας του λιμενικού σώματος της Πυροσβεστικής καθώς και ο δημαρχος κ. Παπαθανάσης και ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Παΐσιος.

Το Nafpaktia news.gr ήταν εκεί και σας παρουσιάζει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Το κήρυγμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...