Αυξάνουν την παραγωγή οι Άραβες – Πέφτει η τιμή του πετρελαίου!

Αυξάνουν την παραγωγή οι Άραβες – Πέφτει η τιμή του πετρελαίου!

Σημαντικές αποφάσεις με παγκόσμιες επιπτώσεις έλαβαν οι χώρες του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC). Τον περασμένο μήνα η παραγωγή πετρελαίου από τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ ενισχύθηκε, καθώς η Σαουδική Αραβία αύξησε την παραγωγή κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. Αποτέλεσμα, η τιμή του αμερικανικού αργού να  σημειώσει σημαντική υποχώρηση 0,6% στα 73,66 δολάρια το βαρέλι.

 Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το πρακτορείο Reuters, η συνολική παραγωγή των μελών του πετρελαϊκού καρτέλ σκαρφάλωσε στα 32,32 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιούνιο, υψηλότερα κατά 320.000 βαρέλια σε σχέση με τον Μάιο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Ιανουάριο του 2018.

Συγκριμένα, η Σαουδική Αραβία αύξησε την παραγωγή στα 10,7 εκατ. βαρέλια τον Ιούνιο, κοντά στο επίπεδο ρεκόρ των 10,72 εκατ. Σημαντικός παράγον είναι και οι αποφάσεις των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απευθύνει επανειλημμένα εκκλήσεις στο Ριάντ να «ανοίξει τις κάνουλες» για να αντισταθμίσει τις απώλειες από τις κυρώσεις στο Ιράν και τη μείωση της παραγωγής στη Βενεζουέλα, που είχαν μειώσει το διαθέσιμο προϊόν, με αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/336293-Ayxanoyn-ten-paragoge-oi-Arabes-Pephtei-e-time-toy-petrelaioy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...