Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Αυτό είναι το σούπερ σχολικό γεύμα του πρίγκιπα Γεώργιου

Το κολατσιό στο σχολείο είναι πολύ σημαντικό για κάθε παιδί, είτε διεκδικεί βασιλικό θρόνο είτε είναι απλά ο μικρός πρίγκιπας στην καρδιά των γονιών του.

Στην περίπτωση του πρίγκιπα Γεώργιου το κολατσιό στο σχολείο διαφέρει πολύ σε σχέση με ό,τι βρίσκουμε στα περισσότερα κυλικεία των σχολείων.

Ο 4χρονος δισεγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε πριν λίγες μέρες το σχολείο που όπως φαίνεται παίρνει πολύ στα σοβαρά τη σωστή διατροφή των μαθητών του.

Στο μενού του, λοιπόν, που γίνεται σε συνεργασία με διατροφολόγο, βρίσκει κανείς μια ποικιλία από θρεπτικά γεύματα και επιλογές ανάλογα με την εποχικότητα.

Μάλιστα το μενού εναλλάσσεται κάθε 3 εβδομάδες, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε κάτι ελαφρύ είτε κάτι πιο χορταστικό, ανάλογα με τον καιρό.

Η μέρα των μαθητών στο σχολείο Thomas’s ξεκινά με ενδιάμεσο γεύμα (δεκατιανό), που συνήθως αποτελείται από φρούτο, βιολογικό γάλα ή νερό και φρεσκοψημένο ψωμί με φρούτα.

Το μεσημέρι πάλι, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να “στήσουν” το γεύμα τους, επιλέγοντας φρέσκες σαλάτες από το salad bar, σούπες για πρώτο πιάτο, ενώ στα κυρίως υπάρχουν πιάτα όπως αρνί ραγού με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά, πίτα με γαλοπούλα και panini με μοτσαρέλα, βασιλικό και ντομάτα (ποιες κοτομπουκιές και ποια ζαμπονοτυρόπιτα δηλαδή…).

Επίσης κάθε κυρίως πιάτο συνοδεύεται με ζυμαρικά, ρύζι, κινόα, λαχανικά ή φρούτα.

Βέβαια, αν ο πρίγκιπας Γεώργιος έχει όρεξη για ψάρι ή δεν θέλει να φάει κρέας, υπάρχουν επιλογές, όπως σολομός με salsa verde ή κάρι με ρεβίθια, σπανάκι και γλυκοπατάτα.

Για επιδόρπιο τέλος, απολαμβάνουν πορτογαλικά ταρτάκια με πλούσια κρέμα και φράουλες, κέικ με καρύδα και μαρμελάδα, cookies με βρώμη και σταφίδες παρέα με ένα milkshake μπανάνα, φρούτα και γιαούρτι.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/300971-Ayto-einai-to-soyper-scholiko-geyma-toy-prigkipa-Georgioy ΚΟΣΜΟΣ

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Leave a Comment