Α1 Μπάσκετ:Το νταμπλ πήρε η ομάδα της Ανθής Μπαλτά με καταγωγή από το Τρίκορφο Ναυπακτίας

Ελληνικό και στο Μαρούσι, Ελληνικό και στο Παγκράτι, Ελληνικό… παντού. Η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας στις γυναίκες κατάφερε να γράψει τη δική της ιστορία, έχοντας συγχρόνως καταγράψει και ένα μοναδικό ρεκόρ: δεν έπαιξε ποτέ ματς στην έδρα της!

Δεν το πιστεύετε; Κι όμως έτσι ακριβώς είναι. Το βοηθητικό στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού δεν πήρε ποτέ άδεια κι έτσι η ομάδα αναγκάστηκε να… ξενιτευτεί. Αρχισε τη σεζόν στο Μετς για να παίξει Κύπελλο, μετακόμισε στις εγκαταστάσεις του Δούκα στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, γύρισε στο Μετς και δεν ξανάφυγε ποτέ… Με άλλα λόγια: ποτέ δεν έπαιξε με πλεονέκτημα έδρας, είτε αγωνίζοταν σε ουδέτερο γήπεδο, είτε εκτός έδρας… Ε, και; Ολοκλήρωσε τη σεζόν αήττητη όντας τυπικά γηπεδούχος, έκανε μόλις μία ήττα ολόκληρη τη χρονιά. Σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Εχασε μόνο από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, κέρδισε όμως όλους τους αντιπάλους τουλάχιστον δύο φορές. Μην ξεχνάμε ότι με τις πράσινες κονταροκτυπήθηκε στον τελικό του Κυπελλου στην Κω και πήρε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της… Πλέον, πανηγυρίζει δικαιωματικά για το νταμπλ…

Το Ελληνικό είναι μια ομάδα πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Την οργάνωσή του θα τη ζήλευαν και ομάδες Α1 ανδρών. Τη διοικητική συνέπεια οι περισσότερες ομάδες της Α1 ανδρών… Χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με σωστή δομή… Και πρώτο στην πυραμίδα τον κ. – με όλη τη σημασία της λέξης – Λεριώτη. Τον ξέρει κανείς; Ελάχιστοι. Εχει ακουστεί το όνομά του; Πολύ λίγο. Υπάρχουν φωτογραφίες του; Για ψάξτε να βρείτε και πείτε μας.

Κι όμως είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία αυτής της ομάδας, που πλέον είναι το νούμερο ένα στο γυναικείο μπάσκετ. Εδωσε στους πρωταγωνιστές τη δυνατότητα να δουλέψουν σωστά, να φτιάξουν αυτό ακριβώς που θέλουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Το Ελληνικό έχει μπασκετική ταυτότητα και το απέδειξε στο παρκέ. Λέμε για τους Ελληνες προπονητές, καλό είναι να πούμε και για τις ελληνίδες κόουτς. Δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που ο τίτλο πηγαίνει σε ομάδα με γυναίκα προπονήτρια, μετά τη Σαμαντούρα, ήρθε και η σειρά της Ελένης Καπογιάννη. Το Ελληνικό είναι μια ομάδα με σφραγίδα προπονητή, το μπάσκετ που παίζει είναι πειθαρχημένο, υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο από την αρχή ως το τέλος… Και η άμυνα είναι τα πάντα…

Κάπως έτσι το Ελληνικό πήρε τον τίτλο, με ένα ρόστερ που έβγαλε νέες πρωταθλήτριες… Παίκτριες που δεν είχαν τίτλο στην καριέρα τους, πήραν το νταμπλ φέτος, κάνοντας το επόμενο βήμα στην μπασκετική τους πορεία… Με προεξέχουσα, βέβαια, την Λικέντρα Τζόνσον, την καλύτερη ξένη της Α1, την MVP του πρωταθλήματος…

Φτάνει όμως το νταμπλ για το Ελληνικό; Μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει και εκτός Ελλάδας; Απ” ό,τι φαίνεται τα όνειρα δεν περιορίζεται στις εντός συνόρων διοργανώσεις και μετά από χρόνια θα ξαναδούμε γυναικεία ομάδα στην Ευρώπη. Είναι το απαραίτητο επόμενο βήμα, ώστε να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το γυναικείο μπάσκετ… Ηδη το πρώτο βήμα έγινε, φέτος διεξήχθη το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών… Ισως ήρθε η ώρα να μπει και δεύτερη ξένη και να αρχίσουν να παίζουν οι ομάδες στην Ευρώπη… Γιατί εχθρός του καλού, είναι μόνο το καλύτερο.

superbasket

Η συνέντευξη της στο gazzeta.gr

Το Ελληνικό κατέκτησε το φετινό Κύπέλλο Ελλάδας, καθώς στον τελικό του Final Four νίκησε τον Παναθηναϊκό με… buzzer beater από την Ανθή Μπαλτά.

Λίγο καιρό αργότερο ήρθε η ώρα και για το πρώτο Πρωτάθλημα, με το Ελληνικό να ξεπερνά σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Πρωτέα Βούλας στη σειρά των τελικών και να φτάνει στην κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Το gazzetta.gr μίλησε με την Ανθή Μπαλτά (G, γενν. το 1987, ύψος 1.78μ.), η οποία αναφέρθηκε στην πολύ επιτυχημένη σεζόν που είχε η ομάδα της, παράλληλα όμως σχολίασε το θέμα του γηπέδου, καθώς το Ελληνικό δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι φέτος στη φυσική του έδρα!

«Εκπληκτικό συναίσθημα»

Ανθή, αρχικά θέλουμε να μας πεις πως αισθάνεσαι που είσαι μέλος της ομάδας που κατέκτησε για πρώτη φορά το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα στην ιστορία του Ελληνικού;
«Πρόκειται για ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Είμαι περήφανη για όλα τα χρόνια που βρίσκομαι σε αυτή την… οικογένεια Είναι ένας εκπληκτικός σύλλογος, με εκπληκτικούς ανθρώπους και όλοι αξίζουν συγχαρητήρια για όσα πετύχαμε φέτος. Φυσικά είμαι διπλά χαρούμενη που κατάφερα να είμαι μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του Ελληνικού».

Η σειρά των τελικών με αντίπαλο τον Πρωτέα Βούλας ήταν τελικά τόσο εύκολη όσο δείχνει το 4-0;
«Είναι γεγονός πως από τη στιγμή που ο Πρωτέας άφησε εκτός τον Παναθηναϊκό και πέρασε στους τελικούς είχαμε ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα. Μπήκαμε στη σειρά με 2-0 και όταν κάναμε το 3-0 τα πάντα έγιναν πιο εύκολα, αφού στη συνέχεια ψάχναμε μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια…»

Με την συνολική σας πορεία στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος είχατε δείξει πως είστε το μεγάλο φαβορί. Υπήρχει κάποιο επιπλέον… βάρος ή άγχος μετά την κατάληψη της πρώτης θέσης στη regular season;
«Όχι δεν είχαμε κάποιο επιπλέον άγχος όπως έβλεπα την ομάδα στις προπονήσεις. Υπήρχε φυσικά το φυσιολογικό άγχος από τη στιγμή που βρισκόμασταν στη διεκδίκηση ενός τίτλου, ωστόσο μέρα με την ημέρα βλέπαμε τις δυνατότητες μας και τη δουλειά που κάναμε, με αποτέλεσμα να πιστεύουμε ακόμα περισσότερο στους εαυτούς μας και τελικά να πετύχουμε τον στόχο μας».

«Μεγαλύτερη επιτυχία λόγω… γηπέδου»

Ένα σημαντικό θέμα είναι πως η ομάδα του Ελληνικού δεν κατάφερε να αγωνιστεί στη φυσική της έδρα και έδωσε τα ματς στο κλειστό του Μετς…
«Δεν είναι δική μας δουλειά να μιλήσουμε για το θέμα του γηπέδου. Αυτό που όμως είναι δεδομένο είναι πως ήταν μία κατάσταση πολύ δύσκολη για εμάς τις παίκτριες, αφού όλη την εβδομάδα κάναμε προπόνηση στην έδρα μας και το Σαββατοκύριακο αγωνιζόμασταν σε όποιο γήπεδο ήταν διαθέσιμο… Μάλιστα αυτό είναι κάτι που κάνει ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία του νταμπλ.

Τα σχέδια σου για το μέλλον ποια είναι;
«Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε οτιδήποτε. Αυτή τη στιγμή ζω το πρώτο μου νταμπλ, υπάρχει μεγάλη χαρά και οι πανηγυρισμοί συνεχίζονται από χθες… Από εκεί και πέρα θα δούμε, καθώς ακόμα δεν γνωρίζω κάτι».

Διάβασε περισσότερα στο: Η Ανθή Μπαλτά μίλησε για το Ελληνικό και το νταμπλ | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...