Βιεϊρίνια:” Ότι καλύτερο να είσαι αρχηγός της ομάδας που αγαπάς”

Βιεϊρίνια:” Ότι καλύτερο να είσαι αρχηγός της ομάδας που αγαπάς”

Με συνέντευξη του Αντελίνο Βιεϊρίνια κυκλοφορεί το Toumba Magazine και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέβασε μια προδημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα της όπου μιλά για τον Φερνάντο Σάντος αλλά και την ανάδειξη του σε αρχηγό του Δικεφάλου από το Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος:

Για τον κόσμο που περίμενε τον παλιό Βιεϊρίνια : “Δε γίνεται να δει αυτόν τον Βιεϊρίνια . Έχω μεγαλώσει, βλέπω το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να κάνω αυτά που έκανα, αλλά πλέον βλέπω το παιχνίδι πιο σοβαρά. Παλιά δεν σκεφτόμουν πριν κάνω μια ντρίπλα στην άμυνα. Τώρα αποκλείεται να με δεις να το κάνω. Τότε ήθελα να δείξω αυτό που μπορώ να κάνω. Τώρα νομίζω πως δεν πρέπει να δείξω τι παίκτης είμαι. Το έχω δείξει ήδη. Είμαι πιο συγκροτημένος και ξέρω ανά πάσα στιγμή του αγώνα τι πρέπει να κάνω. Παλιότερα ξέρεις πόσες φορές με έβρισε ο Σάντος επειδή έκανα τακουνάκια ή ντρίπλες χωρίς λόγο; Έρχεται μια στιγμή που αναλογίζεσαι «αυτός είχε δίκιο»”  .

Για την κίνηση του Λουτσέσκου να τον ορίσει αρχηγό: “Είμαι της άποψης πως ο καθένας πρέπει να είναι αρχηγός του εαυτού του. Είναι το μάθημα που έχω πάρει από τη συνύπαρξή μου με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Δεν μου αρέσει να φαίνομαι ο αρχηγός, να φωνάζω στους υπόλοιπους και να τους λέω τι να κάνουν. Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Ποιος είμαι εγώ για να πω στους άλλους τι να κάνουν; Αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Προτιμώ στην προπόνηση και στον αγώνα να δείξω τι είναι αυτό που θεωρώ σωστό παρά να φωνάζω. Για μένα, λοιπόν, δεν υπάρχει αρχηγός. Υπάρχει αυτός που φοράει το περιβραχιόνιο, αλλά μέσα στο παιχνίδι εγώ πρέπει ν’ ακούσω τι μου λένε οι συμπαίκτες μου και το αντίστροφο. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Γενικά, όμως, ναι, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να είσαι αρχηγός της ομάδας που αγαπάς. Είσαι η εικόνα της ομάδας. Αυτός που θα μπει μπροστά».

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/315401-Bieirinia-Oti-kalytero-na-eisai-archegos-tes-omadas-poy-agapas ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...