Βρήκε αυτό το παράξενο πράγμα στην παραλία. Όταν όμως κατάλαβε τι κρατούσε στα χέρια της… της κόπηκε το αίμα! (Εικόνες)

Βρήκε αυτό το παράξενο πράγμα στην παραλία. Όταν όμως κατάλαβε τι κρατούσε στα χέρια της… της κόπηκε το αίμα! (Εικόνες)

παράξενο πλάσμα παραλία

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να μας δημιουργήσουν τρόμο. Τα πρώτα συνήθως στη λίστα είναι τα φίδια και οι αράχνες. Αν ακόμη δεν έχετε βρει τι είναι αυτό που σας τρομάζει, τότε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχουν ένα σωρό τρομακτικά πράγματα στα βάθη των ωκεανών περιμένοντας έναν ανυποψίαστο κολυμβητή…

Αυτό που είναι ακόμα πιο τρομακτικό είναι ότι το 95% των ωκεανών παραμένουν ανεξερεύνητοι. Αυτό σημαίνει ότι οι ειδικοί δεν ξέρουν τι πραγματικά κρύβεται εκεί μέσα. Από εκεί προέρχεται και αυτό το «πράγμα». Κάποιος το ανακάλυψε σε παραλία της Βόρειας Καρολίνα μετά από καταιγίδα.

Όταν ο Denny Bland έπεσε πάνω σε αυτό το παράξενο αντικείμενο, συνειδητοποίησε πόσο τρομακτικά είναι τα πλάσματα της θάλασσας. Στην αρχή δεν του έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση. Το πήρε στα χέρια του και προσπαθούσε να καταλάβει τι ήταν, μέχρι που συνειδητοποίησε την αλήθεια.

Δεν πίστευε ποτέ ότι θα έβρισκε κάτι τέτοιο. Ξέρετε τι είναι;

53

Εκατομμύρια χρόνια πριν, υπήρχαν στην θάλασσα πραγματικά τέρατα! Στην εποχή των δεινοσαύρων φαίνεται πώς όλα είχαν τεράστιο μέγεθος – όχι μόνο τα ζώα της στεριάς, αλλά και οι καρχαρίες.

Οι σημερινοί καρχαρίες έχουν μήκος μόλις 6,5 μέτρα και φαντάζουν μικροσκοπικοί σε σχέση με τους μεγαλόδοντες που κολυμπούσαν στη θάλασσα τους αρχαίους χρόνους. Οι μεγαλόδοντες ήταν οι μεγαλύτεροι καρχαρίες που έχουν ζήσει και έφταναν σε μήκος ακόμη και τα 18 μέτρα!

Μπορεί οι σημερινοί καρχαρίες να μας βλέπουν σαν νόστιμα γεύματα, αλλά για τους προϊστορικούς μεγαλόδοντες θα ήμασταν απλά μια ενόχληση ανάμεσα στα δόντια. Το μέγεθος των δοντιών τους δείχνει πόσο μεγάλο ήταν το στόμα τους, άρα και η όρεξη τους.

Ο Denny είχε την τύχη να βρει το τέλειο δείγμα στην παραλία. To δόντι μήκους 15 εκατοστών ανήκε σε ενήλικο καρχαρία και είναι τόσο μεγάλο που δεν χωράει στο χέρι του. «Ένιωσα λες και κέρδισα το λαχείο. Λες και είμαι ο πρώτος που το αγγίζει από τότε που βρισκόταν μέσα στο στόμα του».

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για ποιον λόγο εξαφανίστηκαν αυτά τα θαλάσσια αρπακτικά, όπως αναφέρει το trelokouneli. Αν έχει να κάνει με την τροφική αλυσίδα, τότε κάτι μεγαλύτερο και πιο άγριο πρέπει να εμφανίστηκε και τους έφαγε. Ας ελπίσουμε ότι και αυτό έχει εξαφανιστεί.

54

Η συλλογή παλιών δοντιών είναι κάτι που αναλαμβάνει η νεράιδα των δοντιών. Αλλά μόλις δείτε πόσο κοστίζει ένα δόντι μεγαλόδοντα, θα εύχεστε να είχατε κι εσείς ένα. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, το δόντι ενός μεγαλόδοντα κάνει 895 δολάρια!

55

Το μέγεθος αυτού του δοντιού προκαλεί ανατριχίλα! Πάλι καλά που οι μεγαλόδοντες εξαφανίστηκαν… πριν από μας!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/284957-Breke-ayto-to-paraxeno-pragma-sten-paralia-Otan-omos-katalabe-ti-kratoyse-sta-cheria-tes-tes-kopeke-to-aima-Eikones ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...