Δέκα γερανοί «χόρεψαν» στον ρυθμό της Λυρικής Σκηνής

Δέκα γερανοί «χόρεψαν» στον ρυθμό της Λυρικής Σκηνής
Στον χώρο του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στήθηκε το βράδυ της Τετάρτης μια ασυνήθιστη παράσταση με κεντρικούς πρωταγωνιστές δέκα γερανούς που δουλεύουν καθημερινά στο εργοτάξιο.
Ο “χορός των γερανών” ήταν μια πρωτότυπη χορευτική παράσταση βασισμένη σε ιδέα του αρχιτέκτονα του έργου, Renzo Piano, και επεξεργασμένη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Οι γερανοί αυτοί χόρεψαν στους ρυθμούς από τους Πλανήτες του Γκούσταφ Χολστ σε μια χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα. Η δεκαπεντάλεπτης διάρκειας μοναδική αυτή παράσταση ξεκίνησε όταν, με την δύση του ηλίου, οι γερανοί άρχισαν να κινούνται ρυθμικά πάνω από το πλέον εμβληματικό σημείο του έργου, τον τεχνητό λόφο ύψους 14 μέτρων.

Η κατασκευή του λόφου έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ στην τελική μορφή του έργου, το Πάρκο εκτείνεται ως οροφή των κτιρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), δημιουργώντας μια αδιάσπαστη ενότητα αρχιτεκτονικής συμμετρίας και άρτιας λειτουργικότητας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...