Δείτε ποια σχεδόν… απαγορευμένη τροφή τελικά μας χαρίζει μακροζωία!!

Δείτε ποια σχεδόν… απαγορευμένη τροφή τελικά μας χαρίζει μακροζωία!!

μακροζωία
Διατροφολόγοι και ερευνητές μάς είχαν στεναχωρήσει αφάνταστα τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να βγάλουμε τα τυριά από τη διατροφή μας γιατί βλάπτουν την υγεία.

Ωστόσο, νέα -πιο φιλική σε εμάς τους λάτρεις των τυριών- έρευνα, έρχεται να αποκαταστήσει τη φήμη τους, υποστηρίζοντας ότι χαρίζουν μακροζωία!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου A&M του Τέξας, «βαριά» τυριά όπως το τσένταρ, η παρμεζάνα και το μπρι, όχι μόνο δεν κάνουν κακό στην υγεία, αλλά ενισχύουν και τη μακροζωία, χάρη σε ένα χημικό συστατικό τους, όπως αναφέρει το matrix24.gr. Ο λόγος για την σπερμιδίνη, η οποία έχει την ικανότητα να σταματάει την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων στο συκώτι, ενώ έχει και τη δυνατότητα να αποτρέψει την κίρρωση του ήπατος.

tyri

Οι έρευνες που έγιναν σε ποντίκια με θεραπεία σπερμιδίνης, έδειξαν αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 25%! Βέβαια, μένει να φανεί αν η επίδραση θα είναι ίδια και στον άνθρωπο, με τους επιστήμονες πάντως να τονίζουν ότι παρόμοιες ευεργετικές ικανότητες έχει και η κατανάλωση μανιταριών, σόγιας, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/304978-Deite-poia-schedon-apagoreymene-trophe-telika-mas-charizei-makrozoia ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...