Δείτε τι μισθό θα παίρνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη νέα του θέση…

Μπορεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ να μην είναι πλέον πρόεδρος του Eurogroup, ωστόσο κανείς, κανείς δεν περίμενε πως ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έμενε… άνεργος!

Έχει ήδη προγραμματίσει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα και με την αποχώρησή του από το Eurogroup θα βρεθεί στη θέση του στρατηγικού συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), όπως έχει ανακοινώσει το ίδιο το Ταμείο.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος θα λαμβάνει αμοιβή ύψους 14.500 ευρώ τον μήνα (μεικτά). Ο πρόεδρος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, λαμβάνει τα διπλάσια χρήματα κάθε μήνα.

«Μετά την απομάκρυνσή του από το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών, συμφώνησε να μας παρέχει την εξαιρετική εμπειρία του και τις διαγνωστικές του ικανότητες. Αυτό το συμβόλαιο είναι για περιορισμένο χρόνο, αλλά συμπίπτει με μια σημαντική στιγμή για την περαιτέρω εξέλιξη του ESM», αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ESM.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/312515-Deite-ti-mistho-tha-pairnei-o-Geroyn-Ntaiselmploym-ste-nea-toy-these ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Leave a Comment