Δρυμώνας: Οδοιπορικό του N.N. στο “μπαλκόνι” της Τριχωνίδας. Βίντεο

       Στο Δρυμώνα βρέθηκε το Nafpaktia news.gr το περασμένο Σάββατο και πραγματοποίησε οδοιπορικό σε ένα από τα χωρία του Δήμου Θέρμου  τον Δρυμώνα. Εκεί συναντήσαμε  κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής που μίλησαν για την καθημερινότητα τους.

Δείτε το βίντεο με δηλώσεις και πλάνα από το ελικοπτέρου του  Nafpaktianews.gr: 

       Ο Δρυμώνας Τριχωνίδας βρίσκεται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και σε απόσταση 15 km από το Θέρμο σε δεσπόζουσα θέση με υψόμετρο 900μ.

H ονομασία του παλαιότερα ήταν Μπερίκος και προερχόταν από τα πολλά μπερικέτια, γεωργικά εισοδήματα που παρήγαγε. Έπαιξε ρόλο στην επανάσταση του 1821 και υπήρξε περιοχή συγκρούσεων κατά τον εμφύλιο πόλεμο (1946 – 1949). Αποτέλεσε έδρα του δήμου Αμβρακίας και ήταν το σημαντικότερο κεφαλοχώρι της ορεινής Τριχωνίδας έχοντας αστυνομικό τμήμα, δασαρχείο, δημοτικό σχολείο με πολλούς μαθητές και νηπιαγωγείο.

Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα του Νομού μιας και χαρακτηρίζεται για το ξηρό του κλίμα, το ελατόδασος και τον πολύ ανοιχτό του ορίζοντα, που εκτείνεται από τα Βαρδούσια και τα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας ανατολικά, ως την Αχαΐα και τον Πατραϊκό κόλπο νότια και τα νησιά του Ιονίου δυτικά. Έτσι έχει χαρακτηριστεί ως ‘‘το μπαλκόνι της Ρούμελης’’.

www.drymonas.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...