Εκπληκτικά γεγονότα για τον πλανήτη μας που δεν τα ξέρετε!

Εκπληκτικά γεγονότα για τον πλανήτη μας που δεν τα ξέρετε!

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να νομίζουμε πως ξέρουμε τα πάντα για τον πλανήτη μας, όμως αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Και μπορεί οι επιστήμονες να προχωρούν συνέχεια σε περισσότερες ανακαλύψεις και εξηγήσεις, όμως θεωρούν ότι υπάρχουν πράγματα που ακόμη δεν έχουν έρθει στο φως!

Δείτε λοιπόν παρακάτω, εκπληκτικά γεγονότα, που σίγουρα δεν έχετε ξανακούσει:

Το όρος Έβερεστ δεν είναι το ψηλότερο του κόσμου

Η ατμόσφαιρα της Γης έχει σύνορα: Η γραμμή Καρμάν είναι μια διεθνώς αποδεκτή γραμμή, που βρίσκεται σε υψόμετρο 100 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Παρόλο που το επίπεδο της ατμόσφαιρας της Γης τελειώνει πολύ πιο πάνω, αυτή η γραμμή είναι παγκόσμια αναγνωρισμένη ως το όριο μεταξύ ατμόσφαιρας και διαστήματος.

Το πιο ξηρό μέρος στη Γη βρίσκεται στην Ανταρκτική: Πιστεύεται ότι το πιο ξηρό μέρος της Γης είναι στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή, όπου δεν έχει βρέξει για χιλιάδες χρόνια. Αλλά η ξηρή κοιλάδα ΜακΜούρντο στην Ανταρκτική, δεν έχει δει βροχή για σχεδόν 2 εκατομμύρια χρόνια. Οι άνεμοι εδώ μπορούν να φτάσουν τα 320 χλμ/ώρα.

Το φρέσκο νερό αντιπροσωπεύει το 3% όλου του νερού της Γης: Οι ωκεανοί και οι θάλασσες έχουν το 97% του νερού της Γης, αλλά το νερό τους δεν είναι πόσιμο. Το υπόλοιπο 3% του συνολικού γλυκού νερού διατηρείται σε παγετώνες (70%) και στη λίμνη Βαϊκάλη.

Σε 250 εκατομμύρια χρόνια οι ήπειροι θα ξαναενωθούν: Όπως γνωρίζουμε, η Παγγαία, η υπερήπειρος που υπήρχε πριν από 335-175 εκατομμύρια χρόνια, χωρίστηκε σε 2 διαφορετικές ηπείρους, σχηματίζοντας τη Λαυρασία και τη Γκοντγουάνα. Αργότερα, αυτές οι δύο χωρίστηκαν και σχηματίστηκαν οι ήπειροι που γνωρίζουμε σήμερα. Ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι ήπειροι θα ξαναενωθούν σε 250 εκατομμύρια χρόνια, σχηματίζοντας την «Απόλυτη Παγγαία».

Ένας μονοκύτταρος οργανισμός προκάλεσε τον πρώτο μαζικό αφανισμό: Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, προτείνουν μια θεωρία που εξηγεί τον αφανισμό του 90% των ζωντανών πλασμάτων στη Γη. Ένα βακτήριο που ονομάζεται Methanosarcina άνθησε ξαφνικά στον ωκεανό πριν από 252 εκατομμύρια χρόνια, πυροδοτώντας τον αφανισμό των εντόμων που είναι γνωστά στην επιστήμη. Επίσης, έδωσε στους αρχόσαυρους μια μοναδική ευκαιρία να εξελιχθούν.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/309618-Ekplektika-gegonota-gia-ton-planete-mas-poy-den-ta-xere ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...