Ελληνικός θρίαμβος στο Βερολίνο – Η Κατερίνα και η Νικόλ ανέβασαν την χώρα μας στα ουράνια – Νύχτα μαγική!

«Αλαφροϊσκιωτε καλέ, για πες απόψε τι’ δες; Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια», έγραφε ο μεγάλος Άγγελος Σικελιανός το 1909 στον «Αλαφροϊσκιωτο». Αυτή η νύχτα για τον ελληνικό στίβο, που όντως ήταν «γεμάτη μάγια» ήταν η αποψινή. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κλασικού αθλητισμού δύο εκπρόσωποί του καταφέρνουν να πάρουν χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στον ίδιο τελικό. 

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου, πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα στο επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βερολίνου, έγραψαν ιστορία. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ κατά την 3η ημέρα των αγώνων στην γερμανική πρωτεύουσα, όπου υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της από το 2016 στο Άμστερνταμ. Ο ελληνικός θρίαμβος δεν σταματά εδώ, αφού δεύτερη ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιό της στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο το 2012 στο Ελσίνκι. Η τρίτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον τελικό ήταν η Ελένη Πόλακ, που αποκόμισε εμπειρίες για το μέλλον, αφού δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4.30. 

Η Κατερίνα πέρασε τα 4.85μ (νέο ρεκόρ αγώνων) και κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της από το 2016 στο Άμστερνταμ. Ο ελληνικός θρίαμβος δεν σταματά εδώ, αφού δεύτερη ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4.80μ., η οποία κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιό της στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο το 2012 στο Ελσίνκι.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4.75μ, ενώ η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα, με την κορυφαία μέχρι τώρα επίδοση φέτος στην Ευρώπη (4.85μ), κατετάγη 4η με 4.70μ. 

Η Στεφανίδη, το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού στίβου, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα στις διεθνείς διοργανώσεις, τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη στα 4.96μ, όπου όμως είχε τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο έκανε τρία τα μετάλλιά της στη διοργάνωση, αφού είχε κερδίσει ασημένιο και το 2014 στη Ζυρίχη. 
 

 

 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/339525-Ellenikos-thriambos-sto-Berolino-E-Katerina-kai-e-Nikol-anebasan-ten-chora-mas-sta-oyrania-Nychta-magike ΣΠΟΡ

Leave a Comment