ΗΠΑ: Υπεγράφη το διάταγμα για τον χωρισμό των οικογενειών

ΗΠΑ: Υπεγράφη το διάταγμα για τον χωρισμό των οικογενειών

Το διάταγμα, το οποίο προβλέπει τον τερματισμό της πρακτικής του χωρισμού των οικογενειών, υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

Η απόφαση του Λευκού Οίκου, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι οι οικογένειες των παράνομων μεταναστών, οι οποίες διέρχονται τα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα, θα παραμένουν ενωμένες και δεν θα χωρίζονται, όπως συνέβαινε έως σήμερα. 

«Θέλουμε να κρατάμε ενωμένες τις οικογένειες» διαμήνυσε νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, προαναγγέλλοντας την υπογραφή του διατάγματος.

Ο ίδιος, κατά το προηγούμενο διάστημα, έγινε δέκτης σφοδρής κριτικής τόσο από το εσωτερικό της χώρας, όσο και από το εξωτερικό, με τη διεθνή κοινότητα να αξιώνει τον άμεσο τερματισμό αυτής της πρακτικής. 

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Μαΐου, τουλάχιστον 2.300 παιδιά και ανήλικοι παράτυποι μετανάστες χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους. Στην πλειονότητά τους, επρόκειτο για οικογένειες, οι οποίες διέφυγαν από χώρες της κεντρικής Αμερικής, όπου μαστίζονται από τη βία και τη φτώχεια.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/335220-EPA-Ypegraphe-to-diatagma-gia-ton-chorismo-ton-oikogeneion ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...