Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα την Ξάνθη με τον Βράνιες να κάνει το ματς της ζωής του

Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα την Ξάνθη με τον Βράνιες να κάνει το ματς της ζωής του

Βράνιες

Η ΑΕΚ με επιβλητική εμφάνιση και χατ τρικ του Βράνιες στο 5΄, στο 19΄ και στο 33΄ και ένα ακόμη τέρμα του Μπακασέτα στο 44΄, πήρε μια άνετη νίκη με 4-0 στο ΟΑΚΑ επί της Ξάνθης για την 22η αγωνιστική της Super League και συνεχίζει στο «κυνήγι» του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ ο οποίος διατηρεί μια διαφορά 2 βαθμών από την αντίπαλό του.  

Ο Χιμένεθ παρέταξε από την αρχή επιθετικά την ομάδα του με στόχο να σκοράρει γρήγορα, κάτι που κατάφερε αφού παρά το γεγονός ότι η ομάδα του έπαιξε μέσα στην εβδομάδα με την Ντιναμό Κιέβου (1-1) για το Europa League δεν έδειξε καθόλου κουρασμένη.

Αντίθετα χτύπησε από την αρχή το παιχνίδι, σύμφωνα με το πλάνο του προπονητή της και πήρε τη νίκη επί μιας δυνατής αντιπάλου. Ο Βράνιες σκόραρε το πρώτο τέρμα του στο 5΄ με κεφαλιά, ενώ στο 19΄ διπλασίασε τις προσωπικές του επιτυχίες επίσης με καρφωτή κεφαλιά σε κόρνερ του Μπακασέτα, που δεν κατάφερε να απομακρύνει ο Ζίβκοβιτς.

Ο Βόσνιος άσος έκανε το πρώτο του χατ τρικ στην Ελλάδα με την ΑΕΚ στο 33΄ από κοντά, έπειτα από σέντρα του Μπακασέτα. Ο Βράνιες είχε σκοράρει και στο ματς του πρώτου γύρου κατά της Ξάνθης και χαρακτηριστικό είναι ότι έχει σημειώσει και τα 4 τέρματά του στη σεζόν κατά της ακριτικής ομάδας.

Στο 44΄ η ΑΕΚ έκανε το 4-0 με όμορφη γυριστή κεφαλιά του Μπακασέτα σε σέντρα του Γκάλο, παρά την πίεση που είχε από τον Κασάδο. Στο 2ο 45λεπτο ο Χιμένεθ επέλεξε να κάνει μια σωστή κατανομή δυνάμεων (έγιναν αλλαγή οι Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας) των παικτών του, ενόψει και της ρεβάνς με την Ντιναμό την προσεχή Πέμπτη, χωρίς να ατονήσουν άντως επιθετικά αφού συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες.    

Στο στάδιο βρέθηκε και η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ μαζί με το τρόπαιο του κυπέλλου που κατέκτησαν οι παίκτες της στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο. Παίκτες και τεχνική ηγεσία έκαναν το γύρο του θριάμβου στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και όπως είναι φυσικό αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες κάρτες: Γέντρισεκ, Μπρίτο

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (65΄ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (70΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Μπακασέτας (59΄ Κλωναρίδης), Αραούχο.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Κασάδο (46΄ Μεχία), Καμαρά (80΄ Π. Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Σιλά, Τζουρίτσκοβιτς (59΄ Τριάδης), Μπρίτο, Γέντρισεκ.

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/322040-E-AEK-nikese-eykola-ten-Xanthe-me-ton-Branies-na-kanei-to-mats-tes-zoes-toy ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...