Η Ελλάδα ως προορισμός διατηρεί μια μοναδικότητα, είναι ένα καρτ ποστάλ από μόνη της, αυθεντική και φιλόξενη. Του Χρήστου Παγανιά.

Eν όψει της έκθεσης Νόστος φιλοξενούμε ένα άκρως ενημερωτικό κ σχετικό στην παρούσα στιγμή άρθρο του συμπολίτη μας και χρόνια επιχειρηματία της Ναυπακτίας  Χρήστου Παγανιά.

Τελειώνοντας μια ακόμη τουριστική σεζόν, νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ σε ορισμένα σημεία που πρέπει να έχουμε κατά νου μας, ώστε ο τουρισμός στην Ελλάδα να παραμείνει και να αναπτυχθεί ως απαραίτητο κομμάτι της Εθνικής μας οικονομίας, καθώς πάντοτε ενίσχυε πολυμέτωπα την ιδιωτική και ταυτόχρονα την κρατική οικονομία. Κι αυτό διότι εκφράζει πολλές πτυχές αυτής, όπως την κατανάλωση, τις μεταφορές, το εμπόριο και τέλος τις επενδύσεις.

Για το λόγο αυτό, πρέπει όχι μόνο οι επιχειρηματίες που ασχολούμαστε με αυτόν, αλλά όλοι οι Έλληνες να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός, και να ΑΝΕΒΕΙ Η ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ. Μην ξεχνάτε ότι ο ανταγωνισμός άλλων προορισμών είναι πολύ δυνατός και είναι απαραίτητο δυναμικά και συλλογικά να φτάσουμε στην κορυφή και να παραμείνουμε…..Ως ενίσχυση της σκέψης αυτής να αναφέρω πώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς είμασταν αυτοί πού διδάξαμε και μεταφέραμε την έννοια της Φιλοξενίας. Πρέπει να παραμείνουμε ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ αυτής της ιδιότητάς μας ΩΣ Ο ΠΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΛΑΟΣ….!!!!

Κάθε επαγγελματίας που ασχολείται με τον τουρισμό, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεται, είναι ταυτόχρονα και πρεσβευτής του τόπου του. Σε όλους εμάς του είδους, πέφτει το βάρος της ευθύνης ώστε ο επισκέπτης να φύγει ικανοποιημένος, να το πει στους φίλους του και να γίνει ο ίδιος με την σειρά του πρεσβευτής στην χώρα του της Ελληνικής Φιλοξενίας. Επιπλέον ο τουρισμός σχετικά με ότι ανέφερα και πριν, επειδή αποτελεί έναν από τους πιο εξωστρεφείς κλάδους της Ελληνικής οικονομίας, και η εισροή τουριστικού συναλλάγματος επιδρά πολύ θετικά ώστε να μειώνεται το έλλειμμα των συναλλαγών, πρέπει η πολιτεία μέσω των αντιπροσώπων της να φροντίσει ώστε να μειωθεί η υψηλή φορολογία, διότι αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον τροχοπέδη και αντικίνητρο στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις….!!!

Η Ελλάδα ως προορισμός διατηρεί μια μοναδικότητα, είναι ένα καρτ ποσταλ από μόνη της, αυθεντική και φιλόξενη. Εξακολουθεί να διατηρεί ένα ήσυχο προφίλ και γενικά δίνεται από όλους εμάς η αίσθηση προς όλους τους άλλους,ότι είμαστε μια χώρα όχι απλά να έρχονται να την δουν, αλλά και να την ζουν….!!!!

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολυ σωστα τα λετε ,πρεπει ομως να τα εφαρμοζουν ολοι οι επαγγελματιες και οχι μονον..Πρεπει και η απουσα δημοτικη αρχη να παψει επιτελους να ασχολειται με =αρτον και θεαματα= και να δουλεψει για το καλο του τοπου.Μπραβο στο κ Παγανια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...