Η Ναύπακτος λέει “ΟΧΙ” στα αυτοκίνητα. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και η παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και η παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε τις συμπεριφορές μας και τις καθημερινές μας συνήθειες.
Είναι μία ευκαιρία να σχεδιάσουμε πόλεις φιλικές στον πολίτη.
Να χρησιμοποιήσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να πάμε με τα πόδια σε πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια και με το ποδήλατο στις μικρές αποστάσεις.
Ας αφήσουμε όλοι, έστω για μια μέρα, το αυτοκίνητο στο σπίτι.

Ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε καθημερινή συνήθεια.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, διεκδικούμε τα Δικαιώματα των Πεζών.
Ζητάμε να μπορούμε να περπατάμε και όχι μόνο να μεταφερόμαστε.

• Είναι απαραίτητη η εξασφάλιση ελεύθερης ζώνης για τη μετακίνηση πεζών και ατόμων με αναπηρία, ώστε να συμμετέχουν όλοι στην καθημερινή ζωή της πόλης. Τα πεζοδρόμια είναι δημόσιοι χώροι για τη μετακίνηση των πεζών, και δεν χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης!!

• Είναι υποχρέωση των οδηγών, η παραχώρηση προτεραιότητας στους πεζούς, σε όλες τις διαβάσεις.

•Η «οδική ασφάλεια» και η «κυκλοφοριακή αγωγή», αφορούν πρωτίστως στην προστασία των πεζών και όχι μόνο στην προστασία ή στην προετοιμασία των οδηγών.

• Οι πεζοί να αποτελούν το κύριο συστατικό της οργάνωσης της κυκλοφορίας στην πόλη και όχι να αντιμετωπίζονται ως το δευτερεύον στοιχείο της κυκλοφορίας, έναντι των τροχοφόρων. Να αναβαθμίσουμε τους συλλογικούς ελεύθερους χώρους στην πόλη.

• Να διεκδικήσουμε ως πεζοί το χώρο που μας ανήκει. Όσο θα αυξάνονται «οι πεζοπόροι» τόσο θα κάνουμε «δυνατή» και «ασφαλή» τη μετακίνηση μας.

Αντί να περπατάμε χιλιόμετρα πάνω στους «ιμάντες» των Γυμναστηρίων, ας περπατήσουμε στην πόλη μας!
Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου οι πεζοί και τα ποδήλατα «κερδίζουν το στοίχημα». Χαίρονται το παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου απ’άκρη σε άκρη. Κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης βιώνουμε μιά άλλη πόλη και γεμίζουμε τις παραλίες με μουσικές και χορούς, με το κέφι και την ζωντάνια μας.

Από το Σάββατο 16/9 στις 6.00 μμ, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 17/9 στις 2.00 μμ, η Ψανή μέχρι το Λιμάνι, συνέχεια η οδός Μπότσαρη μέχρι την Αποκαύκου, η Αποκαύκου και το Γρίμποβο μέχρι το αλσύλλιο, κλείνουν για τα αυτοκίνητα. Απο τους οδηγούς δεν ζητάμε μόνο την κατανόησή τους, αλλά τους θέλουμε να έρθουν μαζί μας,να δου ν και να ζήσουν μια άλλη Ναύπακτο, ελεύθερη από τα αυτοκίνητα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...