Ινδία: 24 νεκροί από τον τυφώνα Χουντχούντ

Ινδία: 24 νεκροί από τον τυφώνα Χουντχούντ
O αριθμός των θυμάτων που προκάλεσε ο ισχυρός τυφώνας που σάρωσε τις ακτές της ανατολικής Ινδίας ανήλθε σε τουλάχιστον 24 νεκρούς, την ώρα που η καταιγίδα έχει εξασθενίσει και κατευθύνεται προς την ενδοχώρα, αφήνοντας ωστόσο πίσω της μεγάλες καταστροφές και προκαλώντας φόβους ότι καταρρακτώδεις βροχές ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες.
Καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργιες

Με ανέμους που έφθασαν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα, ο κυκλώνας Χουντχούντ έπληξε τις ακτές των κρατιδίων Άντρα Πραντές και Οντίσα, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να πάνε σε καταφύγια.

Στο λιμάνι του Βισαχαπατνάμ, όπου ζουν 2 εκατομμύρια άνθρωποι, οι αρχές ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις αρωγής και συνεργεία άρχισαν να απομακρύνουν τα δέντρα που είχαν ξεριζωθεί και εμπόδιζαν την κυκλοφορία στους δρόμους, αποκατέστησαν τις ζημιές στα δίκτυα ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών, ενώ καθάρισαν τα συντρίμμια περιλαμβανομένων των πινακίδων και των μεταλλικών στεγών που είχαν ξεκολλήσει από τα κτίρια εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

«Δεν ξέρω πόσες ημέρες θα χρειαστούν προκειμένου να αποκαταστήσω τις ζημιές στην επιχείρησή μου. Έχω χάσει τα πάντα» δήλωσε ένας έμπορος στο Βισαχαπατνάμ.

Στο κρατίδιο Άντρα Πραντές οι πρώτες έρευνες αποκάλυψαν ότι χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί ενώ εκτεταμένες ζημίες έχουν υποστεί οι καλλιέργειες μπανάνας, ζαχαρότευτλου και ρυζιού.

Παρέλυσε η αγορά

Τεράστιες ουρές έχουν σχηματιστεί έξω από τα λίγα βενζινάδικα που άνοιξαν ξανά έπειτα από δύο ημέρες που είχαν κλείσει, ενώ οι κάτοικοι πανικόβλητοι έσπευσαν να αγοράζουν προϊόντα όπως γάλα, κεριά και κηροζίνη σε διάφορες περιοχές. Ελάχιστα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά και τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει λόγω των διακοπών στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροδότησης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν την τρίτη συνεχόμενη νύχτα στα καταφύγια εξαιτίας των ζημιών στα σπίτια τους ή την έλλειψη τροφίμων και καθαρού πόσιμου νερού στα χωριά τους, είπαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας, ο Χουντχούντ έχει εξασθενίσει αλλά αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις στη βόρεια και βορειοανατολική Ινδία και να προκαλέσει χιονοπτώσεις ότι φθάσει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...