Και συλλέκτης σκαθαριών ο Δαυίδ Ροκφέλλερ!!!

Και συλλέκτης σκαθαριών ο Δαυίδ Ροκφέλλερ!!!

Είχε περισσότερα από… 150.000!!!

Για 90 χρόνια, ο τραπεζίτης David Rockefeller, συνέλεγε… σκαθάρια απ’ όλον τον κόσμο! Τελικώς εδημιούργησε μια προσωπική συλλογή, με περισσότερα από 150.000 δείγματα. Το 2017, η μακρόχρονη στήριξή του στο Τμήμα της Εντομολογίας του Μουσείου Συγκριτικής Ζωολογίας / Museum of Comparative Zoology (MCZ) του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κατέληξε με δώρο στο μουσείο αυτής της εξαιρετικής συλλογής!

«Η συλλογή είναι εξαιρετική! Και είναι η μεγαλύτερη συλλογή που δωρήθηκε ποτέ στο Μουσείο Συγκριτικής Ζωολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, απ’ όσο γνωρίζουμε», εδήλωσε ο επιμελητής της συλλογής εντόμων του Μουσείου, κ. Brian D. Farrell.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Χάρβαρντ εορτάζει αυτό το «μνημειώδες δώρο» με την έκθεση «The Rockefeller Beetles», η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες δείγματα από αυτήν την εξαιρετική συλλογή και που δείχνει την ιστορία ενός ανθρώπου, του οποίου ένα παιδικό όνειρο εξελίχθηκε σε ένα δια βίου πάθος…

«Η συλλογή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα σπάνια και σχεδόν αδύνατον ν’ αποκτηθούν δείγματα του Αμαζονίου», εδήλωσε ο κ. Farrell. «Έχει δείγματα εκατοντάδων κυριολεκτικά σπάνιων ειδών, που παγκοσμίως είναι γνωστά μόνο από μερικά άλλα δείγματα, σε κάποια μουσεία»!!!

Τα «Σκαθάρια του Rockefeller» ανοίγουν για το κοινό, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Χάρβαρντ…

 

ΚΟΝΤΡΑ ΦΩΣ για Πέμπη 13.9.19
Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης,

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/342327-Kai-syllektes-skatharion-o-Dayid-Rokpheller ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...