Κονιτσιώτη: «Θα λυθεί στα δικαστήρια το θέμα με τον Χριστοδουλόπουλο»

Η νομικός και εκπρόσωπος αρκετών ποδοσφαιριστών, Πέννυ Κονιτσιώτη, μίλησε για το περιβόητο ζήτημα ΑΕΚ-Χριστοδουλόπουλος. Η κυρία Κονιτσιώτη, η οποία είχε εργαστεί στο παρελθόν ως νομική σύμβουλος της «Ένωσης», τόνισε ότι οι όποιες διαφορές των δύο πλευρών θα λυθούν στα δικαστήρια, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η πρακτική από τους ελληνικούς συλλόγους.

Αναλυτικά όσα είπε η Πέννυ Κονιτσιώτη στον ΣΠΟΡ FM:

– Για τα συμβόλαια 2+1: «Τα συμβόλαια πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη διάρκεια, από 6 μήνες και πάνω. Δεν προβλέπεται στην ελληνική αθλητική νομοθεσία η μονομερής ανανέωση. Αυτό που γίνεται από τις ΠΑΕ είναι να υπογράφουν δύο συμβόλαια με τους παίκτες. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο 2018, υπογράφουν ένα ακόμα με ισχύ από τις 30 Ιουνίου και μετά. Γίνεται αυτό στην πράξη. Ανέκαθεν γινόταν. Δυστυχώς το έκαναν αυτό οι ΠΑΕ. Εδώ υπάρχει ένα ρίσκο που παίρνουν οι ΠΑΕ και ο παίκτης.

Με αυτή την πρακτική ο παίκτης θα πρέπει να υπογράψει μεταγενέστερα έγγραφα. Είναι ένα προβληματικό γεγονός αυτό που συμβαίνει όταν υπάρχουν αυτά τα συμβόλαια. Αν δεν υπογράψει το δεύτερο συμβόλαιο και τα μεταγενέστερα έγγραφα, τότε ο παίκτης είναι στον αέρα. Δεν είναι ολοκληρωμένη σύναψη συμφωνίας. Κακά τα ψέματα, υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Δεν έχουν γίνει αυτά που προβλέπει γιατί πολύ απλά δεν έχουμε ακόμα Ιούνιο του 2018».

– Για αυτή την πρακτική των ομάδων: «Έχει μια δυσχέρεια αυτή η πρακτική. Αυτό πρέπει να λυθεί από τον κανονισμό. Άλλωστε, ο παίκτης έχει δικαίωμα να μιλάει με άλλες ομάδες 6 μήνες πριν από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του. Στην ουσία πρόκειται για μισή νομική δουλειά. Τώρα θα πρέπει να λυθεί νομικά. Αυτό με τα δύο συμβόλαια έχει γίνει κι άλλες φορές. Απλά δεν πήρε αυτή τη δημοσιότητα όπως έγινε με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο».

– Για το πως θα λυθεί το ζήτημα: «Είναι ένα νομικό θέμα που θα λυθεί στα δικαστήρια. Μπορεί να προκύψει αστικό ζήτημα. Μπορεί να γίνουν άλλες αξιώσεις. Δεν γνωρίζω ακριβώς τι έχει υπογράψει. Θεωρητικά υπάρχει νομικό πρόβλημα και θα δούμε πως θα δρομολογηθεί. Πρώτη φορά θα πάει στα δικαστήρια μια τέτοια υπόθεση.

Μέχρι τώρα τα έλυναν με διαπραγματεύσεις. Τα έβρισκαν οι δύο πλευρές και λυνόταν το ζήτημα. Είτε ο παίκτης έκανε πίσω και παρέμενε στην ομάδα, είτε η ομάδα του υποχωρούσε και τον άφηνε ελεύθερο. Δεν θα πρέπει όμως να γίνονται τέτοια τρικ. Είναι λογικό η μία από τις δύο πλευρές να θεωρείται αδικημένη αφού έχουν μπει υπογραφές. Θα πρέπει να μπει σε επίπεδο κανονισμού το 2+1».

Πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/331965-Konitsiote-THa-lythei-sta-dikasteria-to-thema-me-ton-CHristodoylopoylo ΣΠΟΡ

Leave a Comment