Κυρ. Μητσοτάκης: Το ξεχασμένο διαβατήριο, η «ένοχη» Μαρέβα και η ελληνική δημοσιογραφία

Κυρ. Μητσοτάκης: Το ξεχασμένο διαβατήριο, η «ένοχη» Μαρέβα και η ελληνική δημοσιογραφία

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ δημοσιογραφία έγραψε μια ακόμη σελίδα δόξας. Για την ακρίβεια δεν έγραψε τίποτε για μια υπόθεση που, αν μη τι άλλο, είναι βούτυρο στο ψωμί για ένα μέσο ενημέρωσης που σέβεται τον εαυτό του, τους αναγνώστες του και αντιλαμβάνεται τι σημαίνει ρεπορτάζ.

Γράφει ο Γ. Λακόπουλος

1

 

 

 

 

 

 

Ο ΑΡΧΗΓOΣ της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να ταξιδέψει σε μια γειτονική χώρα, αλλά στα σύνορα τον σταμάτησαν γιατί δεν είχε μαζί του ταξιδιωτικά έγγραφα. Σα να πήγαινε για καφέ και ξέχασε το πορτοφόλι του…

ΤΙ ΜAΘΑΜΕ από αυτό το περιστατικό;  Τίποτε;  Ή μάλλον μάθαμε πόσο αγαπημένο και ευχάριστο μεταξύ τους ζευγάρι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα έκαναν πλάκα ο ένας στον άλλον. Ο  σύζυγος έδειξε ως «ένοχη» τη σύζυγο για τη παράλειψη.  Συμβαίνει και στις καλές οικογένειες…

Προς απόδειξη δημοσιεύθηκε και χαρούμενη φωτογραφία που απεικόνισε το περιστατικό σε μια πόζα που αποδίδει ακριβώς αυτό το νόημα. Πρέπει να πιστέψουμε ότι τραβήχτηκε αυθόρμητα και χωρίς πρόβα, αφού δεν έχουμε άλλη μαρτυρία.

Να μην κρυβόμαστε πίσω από το ξεχασμένο διαβατήριο μας. Πρόκειται για μια ακόμη ντροπή της ελληνικής δημοσιογραφίας. Μόνο η ιστοσελίδα  Zouglα.gr   έκανε ρεπορτάζ και συγκέντρωσε κάποια στοιχεία για όσα συνέβησαν. Μίλησε με τον  διοικητή του φυλακίου των Κήπων, που ευλόγως αρνήθηκε να μιλήσει, αλλά δεν διέψευσε και τίποτε για το «συμβάν». Βρήκε επίσης ότι  τον Μητσοτάκη συνόδευε και ο Λ. Αγγελάκης που ήταν αλλού απασχολημένος και το μόνο που ήξερε ήταν ότι «δεν συνέβη τίποτε». Απλώς χάλασε ο κόσμος και έσπευσε η Ελληνίδα πρόξενος από την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο Πατριάρχης περίμενε στην Ίμβρο για τα θυρανοίξια που ήταν ο προορισμός του προέδρου της ΝΔΚάποια ΜΜΕ αναπαρήγαγαν το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας. Αλλά τα περισσότερα δημοσίευσαν τη φωτογραφία που διένειμε -κατά τα συνήθη- ο  νεαρός που χειρίζεται τα σόσιαλ μίντια «για λογαριασμό του προέδρου της ΝΔ». Με το «ενσταντανέ» που παρήχθη με προφανή παρέκβαση των επικοινιωλόγων του κόμματος, ώστε η γκάφα, αφού δεν μπορούσε να αποκρυβεί- ίσως λόγω της παρέμβαση της Zouglα.gr- να μεταμφιεσθεί σε χαριτωμένο περιστατικό. Κάπως χονδροειδές, αλλά κάπως έπρεπε να το σώσουν. Το κατάφεραν χάρη στη συνεργασία των ΜΜΕ.

ΚΑΤAΝΤΗΜΑ. Δεν μάθαμε ποτέ ποια ακριβώς ώρα συνέβη το περιστατικό, ποιοι συνόδευαν τον πρόεδρο της ΝΔ και αν είχαν οι υπόλοιποι ταξιδιωτικά έγγραφα. Αν κρατήθηκε, έστω και ατύπως, ή αν υπήρξαν άλλες διατυπώσεις -όπως  σωματική ή άλλη έρευνα- μέχρι να σπεύσει η Ελληνίδα πρόξενος να του ανοίξει τα σύνορα. Δεν μάθαμε αν πράγματι πήγε με το  βραδινό πλοίο, όπως ανήγγειλε, και αν πρόλαβε να φτάσει εγκαίρως στη δουλειά για την οποία ξεκίνησε ή αν «έστησε» τον Πατριάρχη.

ΜΠΟΡΕI να συμβεί στον καθένα. Αλλά δεν είναι και πολύ κολακευτικό για κάποιον που επείγεται να γίνει Πρωθυπουργός και μπλέκει σε μια τέτοια  περιπέτεια. Ούτε για τα ΜΜΕ να το αντιμετωπίζουν… διακριτικά. Ή μάλλον χειρότερα: ενώ δεν ενδιαφέρονται για λεπτομέρειες κοτσάρουν τη λεπτομέρεια που πασάρισε ο επικοινωνιακός μηχανισμός  της ΝΔ.

ΕIΝΑΙ η μέθοδος που γράφονται αρκετές εφημερίδες σήμερα: με τα non papers που κατασκευάζει το σύστημα Θεοδωρικάκου -που διαμορφώνει τις πολιτικές θέσεις που αναπαράγει ο πρόεδρος της ΝΔ- και διανέμει ο μηχανισμός της Σπυράκη. Οι παροικούντες γνωρίζουν ότι αυτή η πολυπληθής ομάδα δεν μοιράζει μόνο τι πρέπει να γράψουν οι εφημερίδες για τη ΝΔ, αλλά και τι πρέπει να γράψουν και για την… κυβέρνηση.

ΩΡΑIΟ ρεπορτάζ. Θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει σε ένα κόμμα και τηλεφωνείς στον…αντίπαλο. Και μαθαίνεις.  Όπως π.χ. τότε που μάθαμε ότι ο Τσίπρας πήρε το κυβερνητικό αεροπλάνο και πήγε τα παιδιά του στη… Ντίσνευϋτλαντ στο Παρίσι.

Ο ΠΡOΕΔΡΟΣ της ΝΔ πέρασε τελικά από το φυλάκιο του Έβρου. Η ελληνική δημοσιογραφία όμως δεν πέρασε ένα απλό τεστ. Αρκέστηκε σε μια ανάρτηση στο Ιnstagram που έκανε η ΝΔ χωρίς λεπτομέρειες. Είχε όμως λεπτομέρειες από μια άλλη φωτογραφία που έδειχνε τον Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο να περιμένει στην ουρά για cheek-in σαν απλός πολίτης. Και ξέρει τα πάντα όταν τυχαία αγοράζει στο δρόμο τη «Σχεδία», όταν σταματάει για εσπρέσο στο πόδι, και όταν μπαίνει στο φούρνο να πάρει κουλούρι. Σαν απλός άνθρωπος του λαού, βρε αδερφέ…

 

Aπό το www.anoixtoparathyro.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/331913-Kyr-Metsotakes-To-xechasmeno-diabaterio-e-enoche-Mareba-kai-e-ellenike-demosiographia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...