ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ:Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ζητούν οι μηχανικοί για την ανάπλαση του Αλσυλλίου (Βίντεο)

-Ήπιες οι παρεμβάσεις-Δεν χρίζουν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού απαντά το Δ.Λ.Τ.Ναυπάκτου

-Τι ειπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Λ.Ταμείου Ναυπάκτου; 

Το κίνδυνο οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν όπως σχεδιάζει το Δ.Λ.Τ.Ναυπάκτου στο Αλσύλλιο,να καταλήξουν στο γραφείου του εισαγγελέα ελλείψει Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού όπως ορίζει ο νόμος επεσήμανε ο εκπρόσωπος των μηχανικών Νίκος Τσερπέλης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Ναυπάκτου επιχειρήθηκε μια ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποιές θα προβούν από κοινού με τον δήμο Ναυπακτίας προκειμένου να αλλάξει όψη ο χώρος του Αλσυλλίου

Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο,ο σχεδιασμός σε πρώτη φάση περιλαμβάνει την απομάκρυνση του μανδρότοιχου στο ύψος του κτιρίου του Ναυτικού ομίλου,κάποιες χωματουργικές εργασίες,κοπή ορισμένων ευκαλύπτων,δημιουργία διαδρόμων,μεταφυτεύσεις κλπ.Και όλα αυτά με τη συμβολή του προσωπικού κοινωφελούς εργασίας που θα προσλάβει ο δήμος Ναυπακτίας μες 8μηνη διάρκεια.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τσελπέλης ανέφερε ότι οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις είτε πρόκειται,είτε όχι για Χ.Ζ.Λ εντός των ορίων Σκα-Λαγκαδούλας,αποτελεί αξίολογο έργο εντός παραδοσιακού οικισμού.Και υπό το πρίσμα αυτό,απαιτείται για τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στο αλσύλλιο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός,ειδάλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούν κάποιοι στον εισαγγελέα,αφού ο νόμος το ορίζει ρητά.

Αποτέλεσμα εικόνας για μελετη αλσυλλιου γριμποβου

Για ήπιας μορφής παρέμβαση κάνει λόγο ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Αντ.Φράγκος,για την οποία δεν απαιτείται η διενέργεια αρχιτεκοτνικού διαγωνισμού.Στην περίπτωση βεβαίως που υπάρξουν κατασκευές στον χώρο (Αναψυκτήριο-Θεατράκι κλπ) θα υπάρξει και ο ανάλογος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός συμπληρόνωντας ο κ. Φράγκος,ότι οι όποιες παρεμβάσεις ήπιας μορφής πραγματοποιηθούν, αποτελούν μέρος της μελέτης που είχε καταθέσει για τον χώρο ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων.

Ένα άλλο σημείο που αξίζει αναφοράς,είναι η επισήμανση της Μ.Ζιαμπάρα μέλους της αντιπολίτευσης στο Δ.Λ.Τ. σχετικά με το προσωπικό που θα κληθεί να εκτελέσει τις εργασίες ανάπλασης του Αλσυλλίου,μέσω της κοινωφελούς εργασίας.

Η κ. Ζιαμπάρα έβαλε μια ακόμη πτυχή,αναφέροντας ότι θα πρέπει να υπάρχει αυτεπιστασία στις εργασίες αυτές,προκειμένουν να υπάρχει νομική καταχύρωση και προκειμένου να μην βρεθεί ο δήμος προ δυσάρεστων εκπλήξεων από κάποιο απρόσμενο γεγονός,όπως μπορεί να είναι ένας τραυματισμός του προσωπικού.

Αποτέλεσμα εικόνας για μελετη αλσυλλιου γριμποβου

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...