Νέα ρύθμιση για τις οφειλές των παράλληλα ασφαλισμένων

Θέμα ημερών, είναι η κατάθεση στη Βουλή, νέας ρύθμισης που θα δίνει τη δυνατότητα διαγραφής οφειλών ή απαλλαγής των ασφαλσιμένων, από πρόσθετες επιβαρύνσεις οι οποίες είχαν βεβαιωθεί, πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ σε βάρος παράλληλα ασφαλισμένων, λόγω αμφισβήτησης υπαγωγής ή μη σε δεύτερο φορέα!

 Σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιου Πετρόπουλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, η νέα διάταξη, «δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς που αδικαιολόγητα έχουν χρεωθεί με οφειλές να τις διαγράψουν». Το παράδειγμα που έδωσε ο υφυπουργός, είναι οι αμφισβητούμενες οφειλές δημοσιογράφων στον ΟΑΕΕ. Συγκεκριμένα, είπε ότι  «προωθούμε, τις επόμενες ημέρες, διάταξη, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή, για να διαγραφούν οφειλές για διπλά χρεωμένους, διότι διεκδικούσαν διαφορετικοί φορείς ασφάλισης την εισφορά τους, πχ για δημοσιογράφους με χρέη στον ΟΑΕΕ»

Πετρόπουλος Η καλή πορεία της χώρας δίνει την ελευθερία να λύνονται προβλήματα

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, το ότι γίνονται τέτοιες ρυθμίσεις, «δείχνει και την καλή πορεία της χώρας που αποκτά πεδίο ελευθερίας να λύνει τέτοια προβλήματα, τα οποία παλαιότερα δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουν».  Όπως προσέθεσε στη συνέχεια, «όλα τα βήματά μας είναι αποτέλεσμα επιτευγμάτων (…) Είχαμε πει ότι πρώτα θα στεριώσουμε τον ΕΦΚΑ να μπορεί να αναπτύσσει καλές λειτουργίες και να έχουμε θετικά αποτελέσματα στα οικονομικά του. Και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε νομοθετικές ρυθμίσεις για διορθώσεις».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/329195-Nea-rythmise-gia-tis-opheiles-ton-parallela-asphalismenon ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Leave a Comment