Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα

Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα

«Αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε»

Επιμένει στους ισχυρισμούς της η τουρκική κυβέρνηση ότι υπέστειλε ελληνική σημαία που είχαν υψώσει τρεις νέοι στην ελληνική βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προειδοποιεί μάλιστα πως εάν χρειαστεί η Άγκυρα να κατεβάσει κι άλλες σημαίες.

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι «αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε», δίνοντας την πληροφορία ότι τη σημαία κατέβασαν Τούρκοι κομάντος, και όχι η Ακτοφυλακή της Τουρκίας όπως είχε πει ο Γιλιντιρίμ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για τη Συνθήκη της Λωζάννης, λέγοντας ότι «σε πολλά νησιά δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία», ενώ δήλωσε ότι «χωρίς να υπάρχει ένταση, μπορεί να λύσουμε αυτά τα προβλήματα», σε μία νέα προσπάθεια να επαναφέρει στο προσκήνιο την πάγια τουρκική πολιτική περί «γκρίζων ζωών».

Η εν λόγω τουρκική στρατηγική που βασίζεται στο επιχείρημα ότι νησιωτικοί σχηματισμοί που δεν αναφέρονται ονομαστικά στις διεθνείς συνθήκες δεν ανήκουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε εκ νέου για τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να χαλάσουμε τη σχέση μας λόγω αυτού του ανθρώπου», ενώ έφτασε στο σημείο να πει ότι το ελληνικό σκάφος πήγε να εμβολίσει την τουρκική ακταιωρό στο περιστατικό που συνέβη πριν από λίγο καιρό στα Ίμια!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/328779-Neo-paralerema-Tsaboysogloy-Toyrkoi-komantos-katebasan-ten-ellenike-semaia-apo-te-brachonesida ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...