Ναυπακτία: Δωρεάν WI-FI σε ορεινές Τοπικές Κοινότητες

Ξεκίνησε η ανάπτυξη του δικτύου WI-FI στον ορεινό όγκο του Δήμου μας εξομαλύνοντας έτσι την ανισότητα που υπήρχε στις Τοπικές Κοινότητες λόγω της μη ύπαρξης όπτικής ίνας, η οποία υπάρχει μόνο στον άξονα Λιμνίστας-Τερψιθέας-Ελατούς-Άνω Χώρας και με την οποία απολαμβάνουν από το 2009 γρήγορο ίντερνετ.
Το δίκτυο έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί αποκλειστικά σε κοινόχρηστους χώρους (πλατείες) των τοπικών κοινοτήτων και απευθύνεται σε κατοίκους, επαγγελματίες (e-pos εξοπλισμός), διερχόμενους και επισκέπτες για απλές καθημερινές δραστηριότητες όπως: e-mail, τραπεζικές συναλλαγές, μετεωρολογικά δεδομένα, σελίδες ενημέρωσης, συνταγογραφήσεις φαρμάκων από τους αγροτικούς ιατρούς, άμεση ενημέρωση των κατοίκων με θέματα δημοτικού ενδιαφέροντος (πχ πρόγραμμα εκδηλώσεων, ανακοινώσεις κτλ) μέσω της εισαγωγικής σελίδας του Δήμου Ναυπακτίας. Επίσης, το δίκτυο μπορεί να υποστηρίξει τη δυνατότητα της εποπτείας των δεξαμενών ύδρευσης και της πυρασφάλειας περιοχών, κτλ, ενώ η πρόσβαση σε υπηρεσίες με video δεν είναι εφικτή.
Η πιλοτική ανάπτυξη του δικτύου απ’ όπου θα εξαχθούν τεχνικά συμπεράσματα για την μετέπειτα υλοποίησή της, αφορά τις ομάδες κοινοτήτων, α) Αράχωβα-Νεοχώρι (υλοποιήθηκε), β) Πλάτανος-Περίστα-Μηλιά (υπό υλοποίηση), γ) Αμπελακιώτισσα-Καταφύγιο-Αναβρυτή-Ασπριάς (option).
Το πρόβλημα των ταχυτήτων εκτιμάται ότι θα λυθεί με τη λειτουργία του δικτύου της Rural Connect (θυγατρική του ΟΤΕ), η οποία θα εξυπηρετεί την ορεινή Ναυπακτία από τις κεραίες της στο Ξεροβούνι Πλατάνου (Ανεμογεννήτριες), Διάσελο (Καστανιά), Αγία Κυριακή (Πυροφυλάκειο), Αμπελακιώτισσα (Αναμεταδότες ΕΡΤ), Ανεμάκης (κεραία Vodafone), Αγ. Απόστολοι Χρυσόβου, Κριάτσι (Λαδικό). Η παραπάνω εταιρεία θα είναι πάροχος δικτύου σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου υψηλής ταχύτητας.
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση του στόχου που έχει βάλει ο δήμος μας δηλ. την κάλυψη όλων των ορεινών τοπικών κοινοτήτων με WI-FI.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...