Ναυπακτος:“Πρόσω oλοταχώς” για Μαρίνα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Μαρίνα της Ναυπάκτου, καθώς με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση για τη σύνταξη μελετών που αφορούν τον τουριστικό λιμένα της Ναυπάκτου, στη θέση Πούντος. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την περιβαλλοντική μελέτη καθώς και την αντίστοιχη ακτομηχανική, απαραίτητες για τη συμπλήρωση του φακέλου του έργου.
Με ολοκληρωμένη τη μελέτη χωροθέτησης της μαρίνας Ναυπάκτου, μαζί με τις δύο μελέτες που προαναφέραμε, το έργο είναι έτοιμο να προχωρήσει στα επόμενα βήματα που είναι τα τεύχη δημοπράτησης, μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία, τη δημοπράτηση του έργου.
Οι δυο τελευταίες αυτές μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους του Δήμου Ναυπακτίας, ενώ το συνολικό έργο θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ.
Με ορίζοντα τους πρώτους μήνες του 2018, αναμένεται η δημοπράτησή του, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα απαραίτητα – αδειοδοτήσεις – μελέτες κ.λπ., με τον φάκελο του έργου να κατατίθεται και να αναζητά χρηματοδότηση για την υλοποίησή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι έντονο το ενδιαφέρον από επενδυτές για τη μαρίνα Ναυπάκτου, αφού ο Δήμος μετά την ολοκλήρωση των βασικών έργων υποδομών θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την εξεύρεση επενδυτή που θα διαχειρίζεται και θα λειτουργεί το έργο.
Ένα έργο πνοής – αίτημα χρόνων, που αναμένεται να προσδώσει πρόσθετη αξία στο τουριστικό κομμάτι της περιοχής.
Είναι φυσικό πως μετά την υλοποίηση του έργου θα αλλάξει άρδην το τοπίο στην περιοχή, με τη μαρίνα να πλαισιώνεται από διάφορες υποδομές εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών προς τους χρήστες της. Καλά είναι τα νέα και όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, μια και ολοκληρώνονται οι εγκρίσεις για την τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας πρόσδεσης τουριστικών σκαφών, έξω από το λιμάνι της Ναυπάκτου, αλλά και αυτού της συνένωσης των παραλιών Γριμπόβου – Ψανής.
Πιο συγκεκριμένα, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις για το «μπαστούνι» προέκταση του προβλήτα που βρίσκεται στη «μπούκα» του λιμανιού, με την τοποθέτησή του να οριοθετείται την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.
Έτσι το καλοκαίρι του 2018 η Ναύπακτος θα αποκτήσει νέες θέσεις πρόσδεσης τουριστικών σκαφών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προοπτική ανάπτυξης και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστών που φθάνουν σε αυτή.
Όσον αφορά το θέμα της συνένωσης των παραλιών Γριμπόβου – Ψανής μέσω πεζογέφυρας που θα τοποθετηθεί και θα ξεκινά από την παραλία Γριμπόβου (στο ύψος της οδού Αρβανίτη), με κατάληξη την οδό Αγελάου, μετά τις καταγγελίες και την αυτοψία από Επιτροπή της Αρχαιολογίας, το έργο αναμένεται να είναι και αυτό έτοιμο την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.
Μέσα στους στόχους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου και της Δημοτικής Αρχής είναι και η Ανάπλαση του Αλσυλίου Γριμπόβου. Ένα έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή, χρόνιο αίτημα της κοινωνίας της πόλης.
Για το έργο υπάρχει πρόταση – μελέτη από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ναυπάκτου, με την υλοποίηση της οποίας θα αλλάξει το τοπίο στη συγκεκριμένη περιοχή, μετατρέποντάς την σε πάρκο περιπάτου που θα μπορούν να υλοποιούνται διάφορες δραστηριότητες.

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για μαρίνα
Σε δηλώσεις του στο «ε» ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, Αντώνης Φράγκος, σχετικά με το έργο της μαρίνας Ναυπάκτου τόνισε: «Πραγματικά είναι ένα έργο πνοής για την πόλη και την περιοχή. Προχωράμε με στοχευμένα βήματα στην υλοποίηση όλων αυτών που θέσαμε στο πρόγραμμά μας ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ως Δημοτική Αρχή. Για τη μαρίνα της Ναυπάκτου υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, μια και η Ναύπακτος είναι το πέρασμα από και προς το Ιόνιο, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας να παίζουν σημαντικό ρόλο. Προχωράμε και στην ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων για το «μπαστούνι» με την πόλη τη νέα καλοκαιρινή περίοδο να διαθέτει νέες θέσεις πρόσδεσης τουριστικών σκαφών, σημαντικό για την ολιγοήμερη παραμονή τους εδώ, αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες για τον θαλάσσιο τουρισμό στην πόλη μας.
Ακολουθεί η συνένωση μέσω πεζογέφυρας των παραλιών Γριμπόβου – Ψανής, αλλά και οι μελέτες για το λιμάνι της Ναυπάκτου καθώς και για την ανάπλαση του Αλσυλίου στο Γρίμποβο».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...