Ν. Παππάς: Nα επανεξεταστεί το τέλος σε smartphones και tablets

Ν. Παππάς: Nα επανεξεταστεί το τέλος σε smartphones και tablets

Ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως πρέπει να αποφύγουμε οριζόντια μέτρα

«Τα γεγονότα στη Γάζα προκαλούν θλίψη και αποστροφή και οι διεθνείς Οργανισμοί οφείλουν να πάρουν θέση με καθαρή τοποθέτηση», ανέφερε στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας για όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ότι μιλάμε για μια δυσανάλογη χρήση βίας και τα γεγονότα δεν κάνουν κανέναν να αισθάνεται ασφαλέστερος, ούτε φέρνουν ηρεμία στην περιοχή. «Πέρα από την αυτονόητη αποστροφή που προκαλεί ο θάνατος ανθρώπων που δεν φέρουν όπλα, είναι μία κακή εξέλιξη συνολικά», υπογράμμισε.

Μιλώντας για τις ανακοινώσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ για το θέμα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι το υπουργείο Εξωτερικών έκανε μια καθαρή και σοβαρή τοποθέτηση μέσα στο πλαίσιο του ρόλου του και της διεθνούς διπλωματίας, η οποία δεν επιδέχεται παρερμηνείας, και επανάλαβε ότι οι διεθνείς Οργανισμοί οφείλουν να ενισχύσουν τις προσπάθειες, η εκφορά του λόγου τους να πάει προς την κατεύθυνση αποτροπής ανάλογων φαινομένων. Και σημείωσε ότι η Ελλάδα εργάζεται ώστε η περιοχή να μην είναι πεδίο ευρύτερων προβλημάτων καθώς έχει συμφέρον να υπάρχει ηρεμία.

Καλούμενος να σχολιάσει τον φόρο 2% από το υπουργείο Πολιτισμού σε όσους χρησιμοποιούν tablets, smartphone και ηλεκτρονικούς υπολογιστές ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ειδικό τέλος πρέπει να επανεξεταστεί. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως πρέπει να αποφύγουμε οριζόντια μέτρα και τόνισε ότι ως υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δεν υπάρχει καμία συναρμοδιότητα στο θέμα.

Μιλώντας για τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Caravel, ο Νίκος Παππάς είπε ότι πρόκειται για ένα ζωντανό κόμμα με εσωτερικό διάλογο και δυνάμεις που δεν είναι στατικές. «Το επίδικο της συγκυρίας» συνέχισε ο υπουργός, «είναι αν το κόμμα μας θα κάνει τα κατάλληλα ανοίγματα για να συνεχίσει να είναι ο κορμός της προοδευτικής συμπαράταξης που θα εγγυηθεί μια προοδευτική διακυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια».

Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές και τόνισε ότι τα ερωτήματα τα βάζει η ζωή και η πολιτική συγκυρία και ο καθένας τοποθετείται με βάση αυτά. Ανέφερε επίσης ότι όταν υπάρχουν συγκλίσεις αυτές πρέπει να αποτυπώνονται κάνοντας λόγο για στρατηγική νίκης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τους δήμους και τις περιφέρειες, με επιδίωξη ευρύτερων κομματικών συμμαχιών, «όχι για λόγους αυτοσυντήρησης, αλλά γιατί η κοινωνία χρειάζεται προοδευτικές αριστερές συμμαχίες».

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το επίπεδο της φορολογίας στην Ελλάδα, ο κ. Παππάς είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο μέσο όρο φορολογίας της ΕΕ, ζητώντας να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν κοινωνικά στρώματα στην Ελλάδα τα οποία έχουν δυσανάλογα επιβαρυνθεί αλλά «όταν κάνεις μια συμφωνία έχεις ένα μίγμα πολιτικής, χωρίς τη δυνατότητα να ασκήσεις τη δική σου πολιτική, αλλιώς δεν μιλάμε για συμβιβασμό».

«Και εμείς θα θέλαμε να μην είχαμε κληρονομήσει 300 δισ. χρέος» συνέχισε ο Ν. Παππάς, «αλλά στην πολιτική δεν ξεκινάς από το μηδέν, κληρονομείς χρέη, προηγούμενες συμφωνίες και ένα πεδίο που έχει διαμορφωθεί από προηγούμενες πολιτικές» υπογράμμισε. Επίσης, τόνισε ότι όλες οι μελλοντικές προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στη διόρθωση των αδικιών.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι το 2004 η χώρα θα ολοκλήρωνε το πρόγραμμα, επαναλαμβάνοντας ότι η προσδοκία του κ. Σαμαρά ήταν η προληπτική γραμμή στήριξης, με άπιαστα αστρονομικά πλεονάσματα, ενώ σχολιάζοντας το email «Χαρδούβελη» είπε ότι εκείνο μιλούσε για ένα πρόγραμμα το οποίο δεν έβγαινε, ενώ τώρα βαίνουμε προς την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης.

Απαντώντας για το αν θα υπάρξει προσέγγιση στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε κομματικά στελέχη ή στην κοινωνία, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «μπορούμε να έχουμε ένα μίγμα πολιτικής που απαντά και στα δύο». Τόνισε ότι το κριτήριο θα είναι πολιτικό με προϋποθέσεις εφαρμοζόμενης πολιτικής, σημειώνοντας ότι «μπορούμε να κάνουμε επιλογές που θα είναι «συμπαγείς και θα φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα για τις δυνάμεις της Αριστεράς».

Μιλώντας για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το χρέος των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι η ΔΕΗ παραλαμβάνει σήμερα 22,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο του, προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Πιο συγκεκριμένα για τα ΕΛΤΑ, ο Ν. Παππάς είπε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες διοικητικής του ανασυγκρότησης οι οποίες θα λύνουν άμεσα τα προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας του Οργανισμού.

Τέλος, σχολιάζοντας τις αλλαγές για την Β’ εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για αυτονόητη ρύθμιση.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/331955-N-Pappas-Na-epanexetastei-to-telos-se-smartphones-kai-tablets ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...