Οι πρώτες διαρροές από τη συνάντηση του Τραμπ με τον Κιμ – Τι συμφώνησαν

Οι πρώτες διαρροές από τη συνάντηση του Τραμπ με τον Κιμ – Τι συμφώνησαν

Με διαρροές στον τύπο έχουν αρχίσει να βγαίνουν στη δημοσιότητα μέρη από τη συμφωνία που υπέγραψαν ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο  Βορειοκορεάτης ηγέτης δεσμεύτηκε για την «πλήρη αποπυρηνικοποίηση» της Κορεατικής χερσονήσου και ο Ντόναλντ Τραμπ να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στην Πιονγιάνγκ.

Και μπορεί, βέβαια, αυτό να ακούγεται εξαιρετικά σημαντικό, αλλά αναλυτές σημειώνουν ότι ο Κιμ έχει ήδη δεσμευτεί να εργαστεί για την επίτευξη αυτού του στόχου στις συνομιλίες που είχε με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζάε Ιν τον Απρίλιο στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών. Υπογραμμίζουν δε ότι μένει να αποδειχθεί αν η Πιονγιάνγκ και η Ουάσιγκτον αντιλαμβάνονται το ίδιο πράγμα όταν μιλούν για «πλήρη αποπυρηνικοποίηση».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, ερωτηθείς νωρίτερα από τον δημοσιογράφο Τζιμ Ακόστα του CNN αν η Βόρεια Κορέα συμφώνησε στην αποπυρηνικοποίησή της απάντησε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει «πολύ σύντομα».

Η συμφωνία προβλέπει ακόμη ότι «ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα θα καταβάλουν προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης, σταθερής ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο».

Τα τέσσερα βασικά σημεία της συμφωνίας Τραμπ – Κιμ, όπως αναφέρει το BBC, αναφέρουν:

1.     ΗΠΑ και ΛΔΒΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας) δεσμεύονται να βάλουν σε νέα βάση τις διμερείς τους σχέσεις σύμφωνα με την επιθυμία των λαών των δύο κρατών για ειρήνη και ευημερία.
2.     ΗΠΑ και ΛΔΒΚ θα καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης, σταθερής ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο.
3.    Επιβεβαιώνοντας τη διακήρυξη του Πανμουντζόν [αναφορά στη συνάντηση Κιμ-Μουν Τζάε Ιν στη μεθόριο των Βόρειας και Νότιας Κορέας] της 27ης Απριλίου, η ΛΔΒΚ δεσμεύεται να εργαστεί προς την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.
4.    ΗΠΑ και ΛΔΒΔ δεσμεύονται για την ανάκτηση των σορών των αιχμαλώτων πολέμου και των πεσόντων περιλαμβανομένου και του άμεσου επαναπατρισμού όσων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/334436-Oi-protes-diarroes-apo-te-synantese-toy-Tramp-me-ton-Kim-Ti-symphonesan ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...