Πάτρα: Στα εγκαίνια της “Στέγης Γραμμάτων Κωστή Παλαμά” ο Προκόπης Παυλόπουλος – Έμειναν “έξω” από την αίθουσα, ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού, βουλευτές και δήμαρχοι!

Στην Πάτρα έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να εγκαινιάσει τη “Στέγη Γραμμάτων Κωστή Παλαμά”, στο κτίριο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο μεγάλος ποιητής.

Η «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» (ΣΓΚΠ) στην οδό Κορίνθου πλησίον της Κολοκοτρώνη, εγκαινιάζεται με μια σειρά εκδηλώσεων. Τα εγκαίνια του ανακατασκευασμένου κτιρίου στην οδό Κορίνθου, όπου γεννήθηκε ο ποιητής το 1859 και θα φιλοξενεί πλέον τη «Στέγη», θα πραγματοποιηθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ωστόσο, από την κατάμεστη αίθουσα, “αποκλείστηκαν” οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ενώ δεν κατάφεραν να περάσουν την είσοδο ούτε ο γενικός γραμματέας του υπουγείου Πολιτισμού πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι πολίτες και εκπρόσωποι φορέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν προβλεφθεί θέσεις με αποτέλεσμα να μείνουν έξω! Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αίθουσα βρισκόνταν πολύς κόσμος. Τελικά, κατάφερε να περάσει μόνο η πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν είχαν δοθεί προσκλήσεις στους βουλευτές. Μιλώντας στο tempo24.news, ο αχαιός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός είπε ότι δεν έλαβε πρόσκληση και τόνισε: “Καλύτερη οργάνωση θα περιμέναμε. Καλό θα είναι να μη μιζεριάζουμε την ημέρα εγκαινίων του σπιτιού του Παλαμά”. 

tempo24.news

Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...