Περισσότερα από 240 κιλά κοκαϊνής είχαν προωθήσει στα κοσμικά κέντρα της Αθήνας

Περισσότερα από 240 κιλά κοκαϊνής είχαν προωθήσει στα κοσμικά κέντρα της Αθήνας

Ποιος ο ρόλος του Ιβάν με την Porsche

Ξεπερνούν τα 240 κιλά η κοκαΐνη που  είχαν καταφέρει να προωθήσει στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά ο 33χρονος Μάρτιν που συνελήφθη από τη δίωξη ναρκωτικών και ο 35χρονος ασύλληπτος συνεργός του, Ιβάν.

Οι αρχές στο πολυτελές διαμέρισμα της Βάρκιζας εντόπισαν 136 κιλά του σκληρού ναρκωτικού ενώ έχουν κατασχεθεί 31 χειρόγραφες σημειώσεις, όπου εκεί έχουν καταγραφεί οι αγοραστές της κοκαΐνης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο Μάρτιν με τον Ιβάν πουλούσαν προς 40.000 ευρώ το ένα κιλό κοκαΐνης στους εμπόρους που θα την προωθούσαν στα κοσμικά στέκια του κέντρου της Αθήνας.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση παίζει ο Ιβάν που παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελβετία και την Κροατία. Ενώ για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε υπερπολυτελή αυτοκίνητα, όπως Πόρσε, προσπαθώντας να υποστηρίξει τον ρόλο του businessman.

Παρά τις μέχρι τώρα έρευνες των άρχων δεν έχουν καταφέρει να μάθουν πως το “ναρκωτικό των πλουσίων” έφτασε στη χώρα μας από τη λατινική Αμερική.

1

Με ποδήλατο στα ραντεβού

Ο Σερβοκροάτης Μάρτιν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είχε έρθει στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες και ανέλαβε αμέσως τη φύλαξη της κοκαΐνης στο σπίτι με θέα τη θάλασσα που του νοίκιασε ο “επιχειρηματίας” Ιβάν στη Βάρκιζα.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα enikos, ο 33χρονος κατά το διάστημα που βρισκόταν υπό παρακολούθηση συναντήθηκε με διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων τα μέτρα προφύλαξης που λάμβαναν ο Μάρτιν και υπόλοιποι δεν επέτρεπαν στους αστυνομικούς να προσεγγίσουν και θεωρούν πως εκεί γίνονταν οι τελικές διαπραγματεύσεις για την πώληση της κοκαΐνης.

Ο Μάρτιν εκτός από ένα πολυτελές τζιπ χρησιμοποιούσε και ένα ποδήλατο για τις μετακινήσεις του.

Ποιος είναι ο Ιβάν με την Porsche

Οι ελληνικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Ιβάν που σύμφωνα με τις καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί από άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του είναι ψηλός, ξανθός και γαλανομάτης.

Ο Ιβάν εμφανιζόταν σαν επιχειρηματίας και ανέφερε πως επιθυμούσε να αγοράσει ένα διαμέρισμα στα Νότια προάστια, με τους αξιωματικούς της δίωξης να θεωρούν πως σκοπός του ήταν να το μετατρέψει σε αποθήκη όπου θα έκρυβε την κοκαΐνη.

Τελικά στις αρχές του μήνα νοικιάστηκε το διαμέρισμα στη Βάρκιζα όπου τελικά η αστυνομία βρήκε 136 κιλά κοκαΐνης.

«Σημαδεμένη» η κοκαΐνη

Οι αστυνομικοί που εντόπισαν την κοκαΐνη διαπίστωσαν πως ήταν “σημαδεμένη” με διάφορα λογότυπα από εταιρείες αθλητικών ειδών και μοτοσικλετών.

11

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/312341-Perissotera-apo-240-kila-kokaines-eichan-proothesei-sta-kosmika-kentra-tes-Athenas ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...