Πρώτο κρούσμα ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Πρώτο κρούσμα ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Ο Κέι Σαΐτο βρέθηκε «θετικός» σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ και τέθηκε εκτός των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα της Ιαπωνίας. 

Το CAS έκανε γνωστό ότι στον αθλητή του πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός, καθώς βρέθηκε «θετικός» στην απαγορευμένη ουσία “acetalozamide”, η οποία χρησιμοποιείται ως «μάσκα», και πως η τελική απόφαση για τον 21χρονο θα εκδοθεί μετά τους Αγώνες.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο «κρούσμα» ντόπινγκ στην διάρκεια της περιόδου των ελέγχων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ και έρχεται ενώ το Τόκιο προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Παράλληλα, είναι η πρώτη υπόθεση ντόπινγκ για την Ιαπωνία σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Τα στελέχη της ομάδας της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν ότι ο Σαΐτο υποβλήθηκε σε έλεγχο, λίγες ώρες μετά την άφιξη στο χωριό των αθλητών στις 4 Φεβρουαρίου. Από την πλευρά του, ο αθλητής εξέφρασε την έκπληξή του για το αποτέλεσμα του ελέγχου, δήλωσε ότι θέλει να αποδείξει την αθωότητά του, ωστόσο αποχώρησε οικειοθελώς από το Ολυμπιακό Χωριό. Ο επικεφαλής της ομάδας, Γιασούο Σαΐτο, τόνισε ότι ο αθλητής είχε επίσης υποβληθεί σε έλεγχο σε προπονητικό καμπ στις 29 Ιανουαρίου, με εντολή της διεθνούς ομοσπονδίας, και πως το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κέι Σαΐτο δεν είχε αγωνιστεί ως τώρα στους Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, ωστόσο επρόκειτο να μετάσχει σήμερα (13/2) στη σκυταλοδρομία 5.000 μέτρων των ανδρών.

 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/321348-Proto-kroysma-ntopingk-stoys-CHeimerinoys-Olympiakoys ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...