Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0
Μία νέα πατέντα που έχει τη δυνατότητα να «αντιλαμβάνεται» τα επίπεδα βακτηρίων στο γάλα παρουσίασαν ομάδες ερευνητών των Πανεπιστημίων  της Καλιφόρνια, του Μπέρκλεϊ και του Εθνικού Πανεπιστημίου Chiao Tung στην Ταϊβάν.
 
Ο λόγος για ένα ειδικά διαμορφωμένο πώμα που έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία του 3D Printing και είναι εφοδιασμένο με μικροσκοπικούς αισθητήρες, ο ρόλος των οποίων είναι να μάς ενημερώνουν για την καταλληλότητα ή μη κατανάλωσης του περιεχομένου μιας συσκευασίας με γάλα.
 
Η χρήση του είναι πανεύκολη αφού το μόνο που χρειάζεται είναι ένα γύρισμα πάνω κάτω της συσκευασίας και οι αισθητήρες θα κάνουν όλη την υπόλοιπη δουλειά.

Πηγή: Πώς το καπάκι θα… σου πει αν χάλασε το γάλα

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Leave a Comment