Συνέλαβαν όλους τους αστυνομικούς της πόλης για εμπλοκή σε δολοφονία

Συνέλαβαν όλους τους αστυνομικούς της πόλης για εμπλοκή σε δολοφονία

Οι αρχές της πολιτείας Μιτσοακάν ανακοίνωσαν ότι όλα τα μέλη της αστυνομικής δύναμης της Οκάμπο, 28 άτομα, ανακρίνονται από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων για τη δολοφονία του υποψήφιου για τη δημαρχία της πόλης, Φερνάντο Άνχελες Χουάρες

Στη σύλληψη ολόκληρης της αστυνομικής δύναμης της πόλης Οκάμπο προχώρησαν οι αρχές της πολιτείας Μιτσοακάν του Μεξικού καθώς φέρονται να επμπλέκονται στον φόνο υποψήφιου δημάρχου.

Οι πολιτειακές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση την Κυριακή στην οποία αναφέρουν ότι όλα τα μέλη της αστυνομικής δύναμης του Οκάμπο, 28 άτομα, ανακρίνονται από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι αστυνομικοί κρατούνται καθώς φέρονται ότι εμπλέκονται στον φόνο του Φερνάντο Άνχελες Χουάρες, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχία του Οκάμπο, με το κεντροδεξιό Κόμμα της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD), δέχθηκε πυροβολισμούς την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το BBC, μετά τον φόνο του οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον αρμόδιο για τη Δημόσια Τάξη της πόλης Οκάμπο, τον Όσκαρ Γκονσάλες Γκαρσία, για εμπλοκή στην υπόθεση.

Όταν ομοσπονδιακοί πράκτορες του Μεξικού έφτασαν το Σάββατο στην πόλη για να τον συλλάβουν, τους σταμάτησαν τοπικοί αστυνομικοί.

Ωστόσο, την Κυριακή επέστρεψαν με ενισχύσεις και συνέλαβαν όλη την αστυνομική δύναμη της πόλης μαζί με τον Γκονσάλες κατηγορώντας τους για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1η Ιουλίου διεξάγονται στο Μεξικό προεδρικές εκλογές και παράλληλα εκλογές για την ανάδειξη γερουσιαστών, βουλευτών και τοπικών αξιωματούχων, την ώρα που η φετινή προεκλογική εκστρατεία είναι η πιο αιματηρή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας με δεκάδες πολιτικούς, υποψήφιους και ακτιβιστές να έχουν δολοφονηθεί από εγκληματικές οργανώσεις και μέλη συμμοριών που επιθυμούν να καθορίσουν τον μετεκλογικό χάρτη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/335608-Synelaban-oloys-toys-astynomikoys-tes-poles-gia-emploke-se-dolophonia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...