Συνεννοηθείτε για να ηρεμήσουν οι αγορές, λέει ο ΣΜΕΧΑ στα κόμματα

Συνεννοηθείτε για να ηρεμήσουν οι αγορές, λέει ο ΣΜΕΧΑ στα κόμματα
Μετά την απρόσμενη καταστροφική πτώση των τελευταίων δύο ημερών στο ΧΑ και την άνοδο των spread, ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο επαναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους και σε ένα συγκροτημένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης, που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας βγάλει από το Μνημόνιο και την κρίση.

Με τα σημερινά επιτόκια δεν θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές επισημαίνει ο ΣΜΕΧΑ και καλεί το πολιτικό σύστημα να καταλάβει ότι χρειάζεται να έχουμε τις αγορές συμμάχους προς όφελός μας και όχι εναντίον μας.

«Οι αγορές αποτελούνται από τα χρήματα ασφαλιστικών ταμείων, μεμονωμένων ιδιωτών επενδυτών και συνταξιούχων. Όλοι αυτοί προσπαθούν να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο και ούτε εκβιάζονται ούτε εκβιάζουν.»

» Αν βλέπουν καλές προϋποθέσεις αγοράζουν και επενδύουν. Αν βλέπουν αρνητικές προϋποθέσεις, ή αμφιβάλλουν λόγω οποιασδήποτε αβεβαιότητας (πολιτικής, οικονομικής), πωλούν. Η άγνοια λειτουργίας των αγορών είναι καταστροφική για την χώρα, όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν» τονίζει χαρακτηριστικά ο ΣΜΕΧΑ.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...