Συρία: Ο κυβερνητικός στρατός επιχειρεί να αποκόψει τους τζιχαντιστές

Προσπάθεια να κυκλώσουν και να αποκόψουν τους τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου ισλαμικού κράτους κάνουν συριακές δυνάμεις μαζί με τους συμμάχους τους. Η προσπάθεια περικύκλωσης γίνεται στην περιοχή Ντέιν Αζόρ στα ανατολικά, που ήδη ελέγχουν οι τζιχαντιστές. Σκοπός του συριακού στρατού είναι η ανακατάληψη του τελευταίου κυβερνητικού θύλακα που δε βρίσκεται στον έλεγχο των Σύρων.

Στη Δαμασκό, ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε ότι η Συρία «κινείται αποφασιστικά προς τη νίκη χάρη στις θυσίες του στρατού της, την αποφασιστικότητα του λαού της και τη στήριξη των φίλιων χωρών», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία πλέον ελέγχει το μισό μέρος της πόλης, έχει οπισθοχωρήσει απέναντι στις προελαύνουσες συριακές δυνάμεις που τις τελευταίες μέρες έχουν καταλάβει περιοχές στα προάστια της πόλης, σπάζοντας την πολιορκία που είχε επιβάλει η οργάνωση. Με τη στήριξη αεροσκαφών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ο στρατός πλέον επιχειρεί να προελάσει προς την πόλη έπειτα από την άφιξη στρατιωτικών ενισχύσεων τη Δευτέρα.

Τις πρόσφατες ώρες, 12 άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε αρκετές περιοχές στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας, ανέφερε το Παρατηρητήριο. Τις τελευταίες μέρες, δεκάδες άμαχοι – οι περισσότεροι εκ των οποίων προσπαθούν να δραπετεύσουν – έχουν σκοτωθεί από επιδρομές που αποδίδονται σε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.

Η απώλεια της Ντέιρ Εζόρ και της πλούσιας σε πετρέλαιο επαρχίας της, της τελευταίας στη Συρία που βρίσκεται ακόμη στα χέρια των τζιχαντιστών, αναμένεται ότι θα σημάνει το τέλος της παρουσίας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τρία χρόνια μετά την εγκαθίδρυσή της εκεί.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301030-Syria-O-kybernetikos-stratos-epicheirei-na-apokopsei-toys-tzichantistes ΚΟΣΜΟΣ

Leave a Comment