Συστήθηκε παρακλάδι της υπόθεση novartis με κατηγορούμενο και τον Κων/νο Φρουζή

Συστήθηκε παρακλάδι της υπόθεση novartis με κατηγορούμενο και τον Κων/νο Φρουζή

Εισαγγελέας: να αναιρεθεί απόφαση υπέρ μεγαλοστελεχών της novartis για υπερσυνταγογραφήσεις

Να γίνει δεκτή από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου , ζήτησε η εισαγγελέας κα Θεοδόση, η αναίρεση απόφασης του Γ’ Πλημμελειοδικείου Σερρών, με την οποία έπαυσε η ποινική δίωξη τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Novartis Hellas, μεταξύ άλλων και του Ιταλού πρώην διευθύνοντος συμβούλου της.

Τα μέλη του ΔΣ απαλλάχτηκαν από το δικαστήριο των Σερρών λόγω παραγραφής επειδή δεν είχε μεταφραστεί το κλητήριο θέσπισμα, ενώ για την ίδια υπόθεση είχε προχωρήσει η διαδικασία σε ότι αφορά τον πρώην αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντής της novartis Hellas Κων/νο Φρουζή και δυο γιατρούς, οι οποίοι είχαν αθωωθεί. Για τους 3 (Φρουζή και δυο γιατρούς) η υπόθεση διαχωρίστηκε καθώς ασκήθηκε έφεση κατά της αθώωσής τους και θα δικαστούν εκ νέου στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Στον Άρειο Πάγο

Σήμερα συζητήθηκε στο Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης απαλλαγής των 4 μεγαλοστελεχών της Novartis (μελών ΔΣ) μεταξύ άλλων και του Ιταλού πρώην διευθύνοντος συμβούλου της. Ενώπιον του Αρείου Πάγου, τα νομικά τους επιχειρήματα ανέπτυξαν σήμερα οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Δημήτρης Συμεωνίδης, Θανάσης Ζαχαριάδης και Μαριάννα Σπανουδάκη.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/337581-Systetheke-parakladi-tes-ypothese-novartis-me-kategoroymeno-kai-ton-Kon-no-PHroyze-kathos-kai-dyo-giatroys-gia-ypersyntagographeseis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...