Ταξίδι στην Κίνα και χωρίς βίζα!

Ταξίδι στην Κίνα και χωρίς βίζα!

 Διακοπές στην Κίνα και χωρίς βίζα από τις αρχές Μαΐου! Συγκεκριμένα,  όλοι οι κάτοχοι Ελληνικού διαβατηρίου μπορούν να επισκεφθούν το νησί Χαϊνάν της Κίνας για διάστημα ενός μηνός, όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νησί Χαϊνάν της Κίνας και οι βασικότεροι λόγοι που αξίζει κάποιος να το επισκεφθεί.

Η νήσος Χαϊνάν είναι ειδική οικονομική ζώνη και από το Μάιο του 2018 οι κάτοικοι 59 χωρών μπορούν να το επισκεφθούν χωρίς θεώρηση βίζας για διάστημα 30 ημερών με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και αυτής της επαρχίας της Κίνας.

Πρόκειται για ένα νησί στην τροπική ζώνη της Κίνας, στο νοτιότερο σημείο της χώρας, με θαυμάσιο τροπικό θαλάσσιο κλίμα και μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι από τα ισχυρά σημεία του καταγάλανου νησιού που τα νερά του έχουν ορατότητα 8-15 μέτρα. Διαθέτει πάνω από 60 κόλπους που το κάνουν ιδανικό προορισμό για κρουαζιέρες, ενοικίαση σκαφών, σερφινγκ, ιστιοπλοΐα, και φυσικά καταδύσεις.

Πρόκειται για ένα μοναδικό ηπειρωτικό τοπίο με κάλυψη τροπικών δασών κατά 62% με βουνά που ξεπερνούν σε υψόμετρο και τα 1.000 μέτρα. Έτσι, οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να χαρούν δραστηριότητες στα δάση και στις 10 περιοχές προστατευόμενης φύσης που υπάρχουν εκεί.

Τέλος, κατά την παρουσίαση, τονίστηκαν τα «ατού» της νήσου Χαϊνάν που διαθέτει, επίσης, 120 θερμές πηγές και 6 πολυτελή ξενοδοχεία με εγκαταστάσεις spa μεταξύ των 150 που διαθέτει συνολικά. Φυσικά, ο επισκέπτης του Χαϊνάν θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και το πολιτισμό του Νότιου Ειρηνικού, που αποτελείται από τη φυλή ΛιΜιαο, τον πολιτισμό Τάνκα, τον πολιτισμό Τζούνπο, τον πολιτισμό της χαράς, αλλά και τον θρησκευτικό πολιτισμό της Κίνας μαζί με τα τοπικά έθιμα.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/337765-Taxidi-sten-Kina-kai-choris-biza ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...