Τζεντιλόνι: Η Ιταλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα

Τζεντιλόνι: Η Ιταλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα

Σύνοδος

“Είμαστε ο πρώτος στρατηγικός εμπορικός εταίρος της Ελλάδας και ευελπιστούμε αυτός ο χώρος συνεργασίας να ενισχυθεί περαιτέρω, όπως και στον τομέα των επενδύσεων”

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας-Ιταλίας, ότι σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η ΕΕ είναι πολύ πιο αξιόπιστη απέναντι στους πολίτες της.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα μοιάζουν να είναι καλύτερα και για την Ιταλία και για την Ελλάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα γιατί επλήγη από τη λιτότητα και την κρίση όσο καμία άλλη, και οδεύει προς το θετικό κλείσιμο της αξιολόγησης», πρόσθεσε. Σημείωσε ότι το κλίμα είναι πολύ πιο ευνοϊκό προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με ικανοποιητικό τρόπο και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων.

Τόνισε ότι η Ιταλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα, γιατί η προσπάθειά της έχει αποδώσει και θα ήταν ένα τεράστιο λάθος να μην υποστηριχθεί.

Είμαστε ο πρώτος στρατηγικός εμπορικός εταίρος της Ελλάδας και ευελπιστούμε αυτός ο χώρος συνεργασίας να ενισχυθεί περαιτέρω, όπως και στον τομέα των επενδύσεων, ανέφερε επίσης ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Είπε ότι η σημερινή μέρα φέρνει πολύ ευχάριστα νέα, την υπογραφή μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Ferrovie Dello Stato, και άλλες επενδύσεις. Ο κ. Τζεντιλόνι τόνισε πως «το ευρύτερο οικονομικό κλίμα αλλάζει προς το καλύτερο και πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία». Πρόσθεσε δε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν δύο ταχύτητες ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο.

Με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του Ζ. Κ. Γιούνκερ σε σχέση με τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης και την αισιοδοξία που, όπως είπε, αποπνέει για το μέλλον, ο Πάολο Τζεντιλόνι, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι είχε εκφραστεί αυτό το κλίμα αισιοδοξίας και κατά την υπογραφή των συνθηκών της Ρώμης – «εκείνη την περίοδο είχε διαφανεί η αλλαγή του κλίματος», είπε.

 

Φωτογραφία: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/301110-Tzentiloni-E-Italia-tha-kanei-o-ti-mporei-gia-na-sterixei-ten-Ellada ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...