Την αλλαγή σελίδας για την Ελλάδα επισήμανε ο Ντάισεμπλουμ

Την αλλαγή σελίδας για την Ελλάδα επισήμανε ο Ντάισεμπλουμ

αλλαγη σελιδας

Το εγκώμιο της Ελλάδας έπλεξε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.

 «Θέλω να αποτίσω φόρο της τιμής στην Ελλάδα. Η Ελλάδα εφάρμοσε ένα εντυπωσιακό και ευρύ κατάλογο μεταρρυθμίσεων στις δημόσιες δαπάνες, το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια διοίκηση, την αγορά εργασίας και την αγορά προϊόντων», είπε.

Πρόσθεσε ότι απομένει ακόμα πολλή δουλειά, αλλά και πως η «Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα από οικονομικής και πολιτικής πλευράς».

Συνεχίζοντας ο Ντέισελμπλουμ αναφέρθηκε στην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση, αλλά και στην πιθανή έγκριση της εκταμίευσης χρημάτωνστο επόμενο Eurogorup, στη βάση της εφαρμογής όλων των προαπαιτούμενων.

Επιπλέον, είπε ότι μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης, στις αρχές του 2018, θα επανατεθεί το ζήτημα των μέτρων για το χρέος. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι ο ESM εφάρμοσε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και ήδη από τον Ιανουάριο θα συζητηθούν περισσότερα μέτρα με στόχο να στηριχθεί η ανάκαμψη στην Ελλάδα και μεσοπρόθεσμα να ελαφρυνθεί το βάρος του χρέους.

«Πρόκειται για πολύ θετικές εξελίξεις που θα βοηθήσουν στην έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018», κατέληξε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/312723-Ten-allage-selidas-gia-ten-Ellada-episemane-o-Ntaisemploym ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...