Το «Πάρκο – Μουσείο Ραδιοφωνίας» παρουσίασε ο Νίκος Παππάς

Το «Πάρκο – Μουσείο Ραδιοφωνίας» παρουσίασε ο Νίκος Παππάς

Το έργο «Πάρκο – Μουσείο Ραδιοφωνίας», που θα δημιουργηθεί στο χώρο του Σταθμού Μεσαίων Κυμάτων της Ραδιοφωνίας στο Ίλιον παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, της ΕΡΤ και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

q

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «το Πάρκο – Μουσείο Ραδιοφωνίας στο Ίλιον δεν είναι απλά μια απάντηση στο επί δεκαετίες αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά το όραμα που έχουμε ως Κυβέρνηση για τις πόλεις και τις γειτονιές μας. Είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε τα τοπικά προβλήματα και ο τρόπος που ικανοποιούμε τις προσδοκίες κάθε κοινωνίας».

Παράλληλα, σημείωσε πως ότι «με τη δημιουργία του Πάρκου Ραδιοφωνίας και με την πολύτιμη συμβολή της ΕΡΤ, με χαρά και περηφάνια βάζουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι», ενώ αναφέρθηκε και στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, υπογραμμίζοντας ότι «η ΕΡΤ -όσο κι αν κάποιοι θέλουν να την υπονομεύσουν, να την κλείσουν, να την ποδοπατήσουν προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων- είναι και θα είναι δίπλα στον πολίτη. Είναι και θα είναι με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνία».

1

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας παίρνει σάρκα και οστά σε έναν χώρο 31 στρεμμάτων, ο οποίος -μετά τις εργασίες ανάπλασης- θα αποτελέσει χώρο πρασίνου και φιλοξενίας των παλαιών κτηρίων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, όπως του πρώτου πομπού που εξέπεμψε στη χώρα για την Ελληνική Ραδιοφωνία και έναν από τους τρεις πομπούς που φυλάσσονται σήμερα στην Ευρώπη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/336393-To-Parko-Moyseio-Radiophonias-paroysiase-o-Nikos-Pappas ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...