Το βασισμένο στον Μάκβεθ του Σαίξπηρ έργο του Παναγιώτη Μέντη με τίτλο «Οίκος Μακ-Μπεθ» στο Τεχνουργείον.Βίντεο

Tο -βασισμένο στον Μάκβεθ του Σαίξπηρ– έργο του Παναγιώτη Μέντη με τίτλο «Οίκος Μακ-Μπεθ», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη ήρθε στην πόλη μας την ΚΥΡΙΑΚΗ 11/2 στις 7.30μμ στον Πολυχώρο Τεχνης ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ με πρωτοβουλία του κοινωνικού ιατρείου – φαρμακείου.
Πρόκειται για ένα πολιτικό, ψυχολογικό θρίλερ για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική πραγματικότητα και την αναμενόμενη μετα-δημοκρατία. Σε ένα τοπίο άμεσου μέλλοντος, αλλά και σκοτεινού μεσαίωνα, η άνοδος στην εξουσία, η κατάκτηση του στέμματος ή η αρχηγία του κόμματος, έχει τους ίδιους κανόνες εδώ και αιώνες.
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της παράστασης, Κωστή Καπελώνη: «Ο Κύριος Μακ και η Κυρία Μπεθ, το ζεύγος ΜΑΚ-ΜΠΕΘ, είναι ένα δίπολο εξουσίας, που κυριαρχείται από το ερωτικό πάθος, αλλά και το πάθος της εξουσίας. Το τρίτο πρόσωπο του τριγώνου -μεταφυσικό και συγχρόνως οικείο και καθημερινό- σχολιάζει, ή υφίσταται στο πετσί του, το ανελέητο παιχνίδι των άρρωστων για εξουσία πρωταγωνιστών. Και αποδεικνύει ότι, ο καθημερινός άνθρωπος, που προσπαθεί να διασωθεί μέσα στον πολιτικό βούρκο, είναι ουσιαστικά ο πρωταγωνιστής του δράματος της Ζωής, εντελώς διαφορετικός από τους επίσημους πρωταγωνιστές: τα αναλώσιμα πιόνια της Ιστορίας, που αυταπατώνται, τυφλοί στ’ αυτιά, στα μάτια και στον νου».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...