Τσίπρας: Σε φάση ανάκαμψης η οικονομία

Τσίπρας: Σε φάση ανάκαμψης η οικονομία

«Η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη ή δεν θα υπάρξει»

Είναι φανερό ότι η οικονομία έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι προβλέψεις είναι, μετά από πολλά χρόνια, αισιόδοξες.

Μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στη Λάρισα το βράδυ της Τετάρτης, επεσήμανε ότι «το 2017 θα κλείσει με μπροστά τον αριθμό 2 στο ποσοστό του ρυθμού ανάπτυξης».

«Ακόμη και οι “άσπονδοι φίλοι” μας, το ΔΝΤ,  που συστηματικά υποτιμούσε τις προβλέψεις του για την Ελλάδα από το 205 και μετά, προβλέπει ότι η ανάπτυξη για το 2018 θα φτάσει το 2,65%. Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε παραπάνω», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.
Έκανε επίσης λόγο για έκρηξη επενδύσεων και ιδιωτικής κατανάλωσης μετά από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Όπως είπε, αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να σχεδιαστεί το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί η ανάπτυξη να δημιουργεί αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

«Εμείς θέλουμε η ανάπτυξη να είναι δίκαιη. Η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη ή δεν θα υπάρξει», τόνισε και διευκρίνισε ότι «για εμάς ανάπτυξη δεν είναι η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η διάλυση του κοινωνικού κράτους».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/304955-Tsipras-Se-phase-anakampses-e-oikonomia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...