Υπάλληλοι χρέωσαν τον δήμο Αγρινίου με τηλεφωνικές κλήσεις σε… τηλεοπτικούς διαγωνισμούς

Πρόκειται για συμβασιούχους λέει ο αντιδήμαρχος Γ.Φαρμάκης που προανήγγειλε …φραγή στα τηλέφωνα. 

Ένα θέμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κωμικοτραγικό αν δεν αφορούσε σε κάτι σοβαρό, τη σπατάλη δημόσιου χρήματος για ιδιωτικούς σκοπούς, αποκαλύφθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φαρμάκης κάλεσε το Σώμα να συμφωνήσει στην « εξόφληση λογαριασμών ΟΤΕ με ενσωμάτωση στους λογαριασμούς Υπηρεσιών χρήσης Πολυμεσικής Πληροφόρησης Τρίτων».
Οι Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) περιγράφονται ως εξής από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων: Οι Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) σχετίζονται με τη μετάδοση πληροφορίας/περιεχομένου σε δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Παραδείγματα ΥΠΠ αποτελούν οι ψηφοφορίες (π.χ. ψηφοφορία για Eurovision), διαγωνισμοί, αγορά (downloading) ringtones, logos, videos, παιχνιδιών μέσω SMS, παροχή τεχνικής υποστήριξης, παιχνίδια από την τηλεόραση στα οποία συμμετέχουν οι χρήστες μέσω τηλεφώνου, υπηρεσίες πληροφόρησης (π.χ. καιρός), αστρολογία/χαρτομαντεία, υπηρεσίες ενηλίκων κ.ά. Η πρόσβαση στις ΥΠΠ είναι εφικτή μέσω κλήσεων ή λήψης/αποστολής SMS/MMS προς αριθμούς που ξεκινούν από 901, 909, 806, 812, 825, 850, 875, 14, 190-195, 54 κ.ά. .
Κοινώς,κατα το πλείστον συμβασιούχοι (κατά τον αντιδήμαρχο) υπάλληλοι του δήμου χρέωσαν τους δημότες με κλήσεις και SMS για τηλεοπτικές ψηφοφορίες  (εύκολα θα μπορούσε να υποθέσει κανείς για το…Sυrvivor). Πάντως όχι για υπηρεσίες ενηλίκων, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες. Κάτι είναι και αυτό…
Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου αυτό έγινε αντιληπτό κατά τη διαδικασία ελέγχου των λογαριασμών των τηλεφώνων για την εκκαθάριση της δαπάνης από το Λογιστήριο.
Το συνολικό κόστος ανήλθε σε 896,30€ με τον αντιδήμαρχο να λέει χαρακτηριστικά πως «δεν αξίζει τον κόπο, να το χρεωθεί ο δήμος» προαναγγέλλοντας ωστόσο μελλοντικά μέτρα όπως φραγή στις γραμμές.
Τα τηλεφωνήματα-sms έγιναν κατά τη διάρκεια Φεβρουάριου-Απρίλιου ενώ οι Διευθύνσεις στις οποίες ανήκουν οι λογαριασμοί αυτοί υποστήριξαν πως οι χρήστες δεν γνώριζαν ότι η χρήση των Υπηρεσιών Πολυμεσικής πληροφόρησης Τρίτων δεν είναι εντός του πλαισίου νομιμότητας και από άγνοια προέβησαν στην ενέργεια αυτή.
Όπως είναι λογικό οι δαπάνες αυτές δεν… προβλέπονται και για το λόγο αυτό ο αντιδήμαρχος ζήτησε χθες την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου . Τόνισε μάλιστα πως θα ενημερωθούν οι υπηρεσίες πως σε περίπτωση επανάληψης του φαινομένου θα γίνεται άμεσος καταλογισμός στους χρήστες και θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα (φραγή γραμμών, κλπ) ώστε να είναι αδύνατη στο μέλλον η χρέωση του Δήμου με τέτοιου είδους δαπάνες.

agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...