Φόβοι ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο

Φόβοι ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο

Σημειώθηκε σεισμική δόνηση

Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,9 Ρίχτερ με μικρό εστιακό βάθος σημειώθηκε στη Βόρεια Κορέα το βράδυ της Πέμπτης και εκφράζονται φόβοι ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο βαλλιστικό πύραυλο.

Οι περισσότεροι θεώρησαν πως ίσως πρόκειται για μια νέα πυρηνική δοκιμή από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Τα δορυφορικά συστήματα έχουν ήδη ενεργοποιηθεί για τον εντοπισμό πυραύλου, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες αναζητούν πληροφορίες και δεδομένα, ώστε να ενημερώσουν τις ηγεσίες των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ο σεισμός των 2,9 Ρίχτερ καταγράφηκε 23 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Sungjibaegam.

Πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου η Πιονγκγιάνγκ παλιότερα είχε κάνει πυρηνικές δοκιμές. Εξ ου και η πρώτη ανησυχία όλων… «Το γεγονός έχει χαρακτηριστικά σεισμού, ωστόσο δεν μπορούμε να συμπεράνουμε αν οφείλεται στη φύση ή σε ανθρώπινη παρέμβαση» τονίστηκε στην ανακοίνωση του USGS.

Νωρίτερα, δύο από τα βασικά στελέχη του πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, οι Ριν Μαν Γκον και Κιμ Ρακ Γκιόμ, είχαν εξαφανιστεί την τελευταία εβδομάδα, ενισχύοντας τις φήμες περί ενδεχόμενης νέας πυραυλικής δοκιμής από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/305131-PHoboi-oti-e-Boreia-Korea-ektoxeyse-ballistiko-pyraylo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...