Χουλιαράκης: Δεσμεύομαι για μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων στο τέλος του μνημονίου

Χουλιαράκης: Δεσμεύομαι για μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων στο τέλος του μνημονίου

Τη δέσμευσή του για εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου (2.4 δις ευρώ), μέχρι τέλος Αυγούστου όταν και θα τελειώσει το ελληνικό πρόγραμμα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Χουλιαράκης, ανέφερε ότι οι «δεσμεύομαι για μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων μέχρι το τέλος του προγράμματος», απαντώντας σε ερώτηση του τομεάρχη  Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «η πλήρης εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων θα έπρεπε να είχε γίνει τέλος του 2016 όπως είχατε δεσμευτεί στο Μνημόνιο που εσείς υπογράψατε και μετά το συμπληρωματικό που φέρατε, πήγατε την ημερομηνία τον Ιούνιο του 2017 και σήμερα μας λέτε τον Αύγουστο του 2018. Το εύχομαι. Εκτίμησή μου είναι πως η πλήρης εκκαθάριση πάει για τις αριστερές καλένδες. Η κυβέρνηση δεν ξέρει, δεν θέλει, και δεν μπορεί να ρίξει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

Όπως είπε ο κ. Χουλιαράκης, το Δημόσιο έχει ίδιους πόρους «γιατί ήταν αποτελεσματική η διαχείριση  των προϋπολογισμών των δύο τελευταίων ετών, 2016-2017. Τα ταμειακά διαθέσιμα δεν ήταν ποτέ στα υγιή επίπεδα των τελευταίων χρόνων».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/325751-CHoyliarakes-Desmeyomai-gia-medenismo-ton-lexiprothesmon-sto-telos-toy-mnemonioy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...