Έρευνα αποκαλύπτει τι συμβαίνει πραγματικά στη μύτη μας όταν λέμε ψέματα

Έρευνα αποκαλύπτει τι συμβαίνει πραγματικά στη μύτη μας όταν λέμε ψέματα

Ερευνητές έδειξαν ότι όταν δεν λέμε την αλήθεια η μύτη μας μικραίνει, επειδή η θερμοκρασία της πέφτει.

Το συμπέρασμα προέκυψε αφού ομάδα του πανεπιστημίου της Γρανάδα στην Ισπανία σχεδίασε ένα τεστ εντοπισμού ψεύδους που κατέγραφε τη θερμοκρασία της μύτης, το οποίο κατάφερε να εντοπίσει τους ψεύτες με ακρίβεια που έφτασε το 80%.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, το τεστ αυτό είναι το πιο αξιόπιστο του κόσμου, αφού είναι 10% πιο ακριβές από τον περιβόητο πολύγραφο.

Όταν λέμε ψέματα, η θερμοκρασία στην άκρη της μύτης πέφτει ακόμα και κατά 1,2 βαθμό Κελσίου, ενώ του μετώπου μας αυξάνεται κατά 1,5 βαθμό Κελσίου.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά της θερμοκρασίας ανάμεσα σε αυτές τις δύο περιοχές του προσώπου τόσο πιο πιθανό είναι να λέει κάποιος ψέματα. Αυτή η περίεργη αντίδραση ενεργοποιείται από την ενέργεια που καταναλώνει ο εγκέφαλος, όταν καλείται να σκαρώσει ψέματα, αλλά και από το στρες που προκαλεί αυτή η διαδικασία.

“Για να πει κάποιος ψέματα πρέπει να σκεφτεί παραπάνω και αυτό αυξάνει τη θερμοκρασία του μετώπου”, εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Emilio Gomez Milan. “Ταυτόχρονα, νιώθουμε αγχωμένοι και αυτό ρίχνει τη θερμοκρασία της μύτης” προσθέτει.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/346798-Ereyna-apokalyptei-ti-symbainei-pragmatika-ste-myte-mas-otan-leme-psemata ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...