Ίδια απόφαση…

Όσα είδα κι άκουσα χωρίς φόβο..αλλά με πάθος.

Συνεδρίαση επεισοδιακή κατά διαστήματα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ,για τη συγχώνευση-κατάργηση του 4ου παιδικού σταθμού στο Λυγιά.Άλλοι το λένε συγχώνευση με το 3ο.Αναλόγως που τοποθετήστε πολιτικοδημοτικά κρατάτε το ένα,πετάτε το άλλο.

Έχουμε να σημειώσουμε δε,ότι ήταν η πρώτη στα χρονικά συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και δη του δήμου Ναυπακτίας,που μεταδόθηκε ζωντανά διαδυκτιακά από την ιστοσελίδα μας.Ενέργεια που φυσικά θα επαναλάβουμε και σκεφτόμαστε να την κάνουμε θεσμό,μιας και υπάρχει κόσμος εντός και εκτός των τειχών που πολύ θα ήθελαν να ξέρουν τι γίνεται στα συμβούλια αλλά δεν μπορούν να μάθουν.

Στα της ειδικής συνεδρίασης τώρα,πολλά ήταν αυτά που ακούστηκαν ένθεν κι ένθεν με την αντιπολήτευση συνεχώς να πυροβολεί,τον κόσμο να γεμίζει τ’αρματα και την πλειοψηφία να αμύνεται σθεναρά της πρώτης απόφασης και όπως αποδείχτηκε στο τέλος και τελικής.

Είχαμε δηλαδή μια συνεδρίαση κατά την οποία δεν άλλαξε και τίποτε το δραματικό αφού η πρώτη απόφαση (αρ.απόφ 277/2011) ήρθε και οριστικοποιήθηκε.Κλέισιμο δηλαδή του 4ου παιδικού στο Λυγιά και συγχώνευση με τον 3ο.

Προσωπικά ένα σφάλμα που θα μπορούσα να καταλογίσω στους συμπαθείς Λυγιώτες είναι που δεν κάλεσαν στην δική τους συνεδρίαση και εκπρόσωπο της πλειοψηφίας.Ίσως δήμαρχο,ίσως Ζιαμπάρα.Όταν κάνεις ανοικτή κουβέντα για ένα τέτοιο θέμα κρατάς και μια καρέκλα για την εξουσία.Ίσως κάτι να έβγαινε.Κι αν δεν έβγαινε εκεί σίγουρα θα έβγαινε σε μια από τις πολυπληθείς ταβέρνες που διαθέτει το χωριό με τους εκλεκτούς μεζέδες,σίγουρα θα ζάλιζαν και τον πιο ισχυρογνώμονα δήμαρχο ή αντιδήμρχο ή δεν ξέρω εγώ ποιόν άλλον.!!!

Κάποια στιγμή ο τοπικός του Λυγιά κ.Βασιλόπουλος είπε ότι είχε μαζέψει υπογραφές,αλλά μονολόγησε ότι”τις έχετε γραμμένες στα παλιά σας τα παπούτσια”.Ήταν πολλές οι φορές που ο κ.Βασιλόπουλος αναγκάσθηκε να σηκωθεί και να διαμαρτυρηθεί για τη διαδικασία..

Κάποια στιγμή ο Καρακώστας πρότεινε πρόσληψη βραφονηπιαγωγού μέσω ειδικού συνεργάτη του δημάρχου.Και δηλαδή Κώστα μας αν χρειαστεί μαγείρισσα κάποιο άλλο ίδρυμα;Θα προσλήψουμε ειδική – μαγείρισσα; Και σας έχω μια  αν χρειαστεί.

Ο Πα.Πα πολύ τυπικός όταν αρνήθηκε σε πρώτο χρόνο να δώσει το λόγο σε μια μητέρα να μιλήσει.Μια νέα κοπέλα που ήθελε να ξετυλίξει το πρόβλημά της.Κύριε Πα.Πα…..Κύριε Πα.Πα. λίγη επιήκεια δεν θα έβλαπτε.Έλεος με το γράμμα του νόμου.Έλεος….

Ρέντα είχε ο Καρακώστας και στην πρώτη του τοποθέτηση χεροκροτήθηκε έντονα από τους πολίτες.Αυτό θα πει νηα πιάνεις το σφυγμό της κοινωνίας.Το θέμα είναι όταν θα πρέπει να τον πιάσεις (εκλογές) ,να τον πιάσεις.Και να σε αφήσει βεβαίως και η κοινωνία η συγκεκριμένη να της τον πιάσεις (…το σφηγμό).

Άσχετο…..Ο Παπαθανάσης που ήταν εχθές;

Κατά πλειοψηφία τελικά πέρασε η πρόταση της πλειοψηφίας.Και το σήριαλ συνεχίζεται…

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...