Αγρότες Αιτ/νιας : Τελικά, μπλόκα από ποιους και τι ώρες;

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία των αγροτών σε πολλά σημεία της Χώρας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ζητώντας καλύτερες τιμές στα προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και καλύτερες προοπτικές και λύσεις σε πολλά ακόμη ζητήματα που αφορούν το εισόδημα τους.

Όπως λοιπόν σε όλη την Ελλάδα έτσι και εδώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν παρόν σε αυτή την διαμαρτυρία αρχικά με την παράταξη των αγροτικών τους μηχανημάτων παραπλεύρως της Ε.Ο. στο Κόμβο της Ιονίας Οδού στο Χαλίκι στην θέση Μπάγια και στην συνέχεια με ολιγόωρους αποκλεισμούς της Ιονίας Οδού.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού μετέβησαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής μετά τις 11:30 προς το σημείο συντεταγμένα, με μηχανοκίνητη πορεία τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων, φθάνοντας στο σημείο παραπλεύρως της Ιονίας Οδού,θέση Μπάγια λίγο μετά τις 12:00.

Από εκείνη την ώρα μέχρι και σήμερα παραμένουν οι αγρότες με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στο Χαλίκι.

Σχεδόν καθημερινά όλα τα Μ.Μ.Ε ενημερωνόμαστε για την επόμενη κινητοποίηση των αγροτών αλλά και για το αν θα προβούν σε αποκλεισμό της Ιονίας Οδού και ποιο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα.

‘Ετσι την Τρίτη 5/2/2019 φθάσαμε στο σημείο γύρω στις 19:00 για να καλύψουμε τις κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα τον αποκλεισμό του δρόμου.

Όπως θα δείτε παρακάτω σε βίντεο και φωτό αντί για τα τρακτέρ των αγροτών να κλείνουν το οδόστρωμα συναντήσαμε περιπολικά και δύο άνδρες της Τροχαίας να δείχνουν στα διερχόμενα οχήματα την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν κλείνοντας την πρόσβαση στην Ιόνια Οδό. Τα τρακτέρ των αγροτών παραπλεύρως στην θέση τους και από αγρότες μιλήσαμε με δύο άτομα που ήταν εκεί.

Στην συνέχεια μεταβήκαμε από Αγγελόκαστρο στην Ιόνια Οδό και βγήκαμε στην έξοδο που οδηγεί στο Χαλίκι. Η ώρα ήταν 19:50 και ο δρόμος είχε ανοίξει μιας και περάσαμε άνετα.

Κατά την διάρκεια της δικής μας κίνησης σε όλο αυτό το κομμάτι, δεχθήκαμε κλήσεις πολιτών που μας επισήμαναν αυτό που εμείς είχαμε ήδη καταγράψει.

«Ποιος κλείνει τον δρόμο;

Γιατί εμείς οι πολίτες δεν είδαμε πουθενά τρακτέρ και αγρότες παρά μόνο αστυνομία να κλείνει τον δρόμο και για ποιον λόγο αφού δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο;»

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το τμήμα Τροχαίας Μεσολογγίου, τα καταφέραμε την επόμενη μέρα το πρωί, όπου με πολύ ευγένεια η αστυνομικός μας απάντησε πως δεν γνωρίζει το θέμα που της καταθέσαμε και μας παρέπεμψε στον Διοικητή. Δυστυχώς όσες φορές και αν καλέσαμε στο γραφείο δεν κατέστη δυνατή η συνομιλία μας οπότε δεν λάβαμε και κάποια απάντηση.

Χθες Πέμπτη 7/2/2019 οι αγρότες θα έκλειναν την Ιόνια Οδό στο γνωστό σημείο, βρεθήκαμε για να καλύψουμε το θέμα, περιμέναμε μέχρι 18:24 αλλά δεν είδαμε κάτι να γίνεται οπότε και φύγαμε.

Φυσικά δεν σημαίνει πως δεν έγινε αργότερα η διακοπή της κυκλοφορίας και η διαμαρτυρία των αγροτών μετά από την απομάκρυνσή μας, αλλά δεν το καταγράψαμε εμείς μιας και η ειδοποίηση-ανακοίνωση των αγροτών μιλούσε για αποκλεισμό 18:00 με 20:00.

Ελπίζουμε την επόμενη φορά να πετύχουμε τις κινητοποιήσεις και να τις καταγράψουμε όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθεί όλο το υλικό από το ρεπορτάζ μας:

Φωτό και βίντεο από το μπλόκο της 5ης Φεβρουαρίου, ώρα 19:05 στον Κόμβο της Ιονίας Οδού, Χαλίκι θέση Μπάγια.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...