Απάντηση υφυπουργού ανάπτυξης για επενδυτικό νόμο

Tην πάγια θέση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ότι ο νέος επενδυτικός νόμος είναι πλέον ένα πραγματικό αναπτυξιακό εργαλείο στα χέρια των επιχειρηματιών και όχι μια ευκαιρία «αρπαχτής» επανέλαβε από το βήμα της βουλής, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θάνος Μωραΐτης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ. κ. Ζήση Τζηκαλάγια.

 

 

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε με τον νέο αναπτυξιακό νόμο είναι να μπορέσουμε να αλλάξουμε μία νοοτροπία, μία λογική και να στηρίξουμε μία ανάπτυξη σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης, συμπληρώνοντας πως καταβάλλεται μια συστηματική και σοβαρή προσπάθεια, που αφήνει πίσω της παθογένειες και διαμορφώνει τις συνθήκες για ένα νέο και ελκυστικό επενδυτικό πλαίσιο, με μια τελείως διαφορετική αναπτυξιακή φιλοσοφία.

Όπως είπε ο υφυπουργός, μέσα στις επόμενες ημέρες το Υπουργείο θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει την τελική αξιολόγηση της πρώτης φάσης του νέου επενδυτικού νόμου, που αφορά σε προτάσεις που υποβλήθηκαν μόλις πριν λίγους μήνες, τη στιγμή που με τον παλιό επενδυτικό, ακόμη εξετάζονται προτάσεις του 2007, 2006 και 2007

Στην δευτερολογία του ο υφυπουργός και απαντώντας στο θέμα των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που συναντούν οι επενδυτές, τόνισε πως ο νέος επενδυτικός νόμος, έρχεται να ανατρέψει και αυτό.

«Θέλουμε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια νέα και διαφορετική φιλοσοφία και, αν θέλετε, να δημιουργήσουμε και μία νέα σχέση εμπιστοσύνης, μεταξύ πολιτείας και επενδυτών, η οποία δεν υπήρχε για πάρα πολλές δεκαετίες στη χώρα.», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...