Αποτελέσματα 3ου τουρνουά σκακιού ''BLITZ''

Γίνεται θεσμός ….

Με μεγάλη επιτυχία σε έναν ξεχωριστό χώρο και με υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού διεξήχθη το 3ο τουρνουά  σκακιού blitz LEPANTO Με  πολύ μεγάλη συμμετοχή 74 σκακιστών και σκακιστριών  όλων των ηλικιών,  από 13 διαφορετικούς συλλόγους  ο  ΑΣΟ Ναυπάκτου  διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία στον ιστορικό χώρο του  «Φετιχέ Τζαμί» στο Λιμάνι Ναυπάκτου το 3ο τουρνουά σκακιού blitz «lepanto».

 Οι αγώνες διεξήχθησαν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας για τον εορτασμό της  συμπλήρωσης 440 χρόνων από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο φετινό τουρνουά  συμμετείχαν 17 σκακιστές από σωματεία  εκτός Ναυπάκτου, όπως Πάτρα, Πύργο, Αίγιο, Καλαμάτα, Αθήνα, Ιωάννινα. Οι αγώνες έγιναν σε πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού,  αφού  15 από τους σκακιστές είχαν ELO από 1400 έως  2070. Σημαντική ήταν και η παρουσία στους αγώνες  των γυναικών,  που έφτασαν το 1/4 των συμμετοχών. Στην γενική κατάταξη το κύπελλο κατέκτησε  ο Κοντογιάννης Γιώργος (Σ.Ο. Ρίου Άγιος Γεώργιος 6,5/7). Δεύτερος o Τζότζολης Χαράλαμπος (Σύλλογος Ιωαννίτων Σκακιστών 6/7) 3ος    Φινοκαλιώτης Γεώργιος (Σ.Ο. Χαλανδρίου 6/7)  και 4ος  Παπαδόπουλος Θεόδωρος (Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας 6/7).  

Πρώτη από τις γυναίκες η  Μπανιά Αγγελίνα,  2η η  Πράππα Άνθια  και 3η η Νικοπούλου Κατερίνα, όλες σκακίστριες του ΑΣΟΝαυπάκτου.

Από τους Ναυπάκτιους την 6η  κατέλαβε ο  Χριστιάς Δημοχάρης (5,5/7)και την 9η θέση o  Σφήκας Σπύρος  5/7)

Πρώτοι στις κατηγορίες τους αναδείχθηκαν  οι Κοντογιάννης Γεώργιος, Σταυρόπουλος Αποστόλης, Πράππας Κωνσταντίνος, Κόντης Μιχαήλ, Ρουγκάλας Νικίας.

Αντίστοιχα πρώτες στις κατηγορίες των γυναικών ήταν οι: Νάκη Βασιλική, Μπούρμπουλα Κωνσταντίνα, Μπανιά Αγγελίνα, Μίχου Γεωργία και Μπανιά Ελένη. Βραβεύθηκαν επίσης ο  μεγαλύτερος/η  και ο μικρότερος/η ηλικιακά   που συμμετείχαν στο τουρνουά, ενώ  αναμνηστικά διπλώματα  δόθηκαν σε όλους.

 Το Δ.Σ.  του ΑΣΟΝ ευχαριστεί την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου και   την ΤΕΔ, για τη συνεργασία καθώς και  την 22η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την παραχώρηση του χώρου, όπως και τους φωτογράφους της πόλης για την φιλική συνύπαρξη  την μέρα των αγώνων στο πανέμορφο χώρο του Φετιχέ Τζαμί, τον οποίο διακοσμούσαν  εκπληκτικές φωτογραφίες από την έκθεσή τους, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό σκηνικό.

Χορηγός και αθλοθέτης του φετινού τουρνουά ήταν  το περιοδικό «Πράσινο+Μπλε.gr», ο εκδότης του οποίου κ. Τάσος Ξύδης απένειμε τα κύπελλα στο 1ο νικητή  και 1η νικήτρια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 3 ΤΟΥΡΝΟΥΑ BLITZ LEPANDO 2011 στην ιστοσελίδα www.chess-results.com

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...